Elazığ 26.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

13.08.2019 tarihinde 2. koşu öncesi atlar start mahaline giderken, 1 numaralı AĞAFELHAN adlı atın binicisi Remzi DOĞAN kamçı ile atın karın bölgesine vurarak dövmüştür. Binici Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış savunması 20.08.2019 tarihinde Kurulumuza ulaşmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. Maddesinin 7. fıkrası gereğince 458 TL para ve 15 gün tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından men cezası verilmiştir.

8 numaralı LAST SYNONYMS adlı at koşunun son düzlüğünde düşmüş ve ölmüştür

KOŞU NO: 4

12 Numarada kayıtlı DARK GUARDIAN isimli atın antrenörü Sabri SAYIN atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numarada kayıtlı DARK GUARDIAN isimli at start makinesinden çıkmaması nedeni ile, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9 / j maddesi uyarınca yeterince eğitilinceye kadar (En az 15 gün süre ile) koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

1 Numarada kayıtlı UTKUN BABACAN isimli atın antrenörü Cebrail LAÇO deklare ettiği seyisin doping mahallinde hazır bulunmasını sağlamaması nedeni ile 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

10 Numarada kayıtlı ÜNLÜOĞLU isimli atın antrenörü Mehmet BALTA deklare ettiği seyisin doping mahallinde hazır bulunmasını sağlamaması nedeni ile 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

6 numaraya kayıtlı EFSANEBALTA adlı at start çıkışı tökezlemiş ve binicisi düşmüştü

KOŞU NO: 7

1 Numarada kayıtlı ALYANAKLIM isimli ata binen Mehmet DOĞAN koşunun 800 m.lerinde hatalı kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR verilmiştir