12 Eylül’den itibaren, yarış ikramiyelerine ilave %10 artış !

 

Yıl başında bir önceki yıl ikramiyelerine %12 artış yapılarak ilan edilen 2019 yılı ikramiye tutarlarına, 06 Eylül 2019 (dahil) tarihinden itibaren kaydı yapılacak koşularda geçerli olmak üzere, ilave ortalama %10 artış yapılmasına dair Türkiye Jokey Kulübü’nün teklifi, Tarım ve Orman Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulunun 29 Ağustos 2019 tarihli toplantısında onaylanmıştır.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı :

 

“2018 yılında ikramiyelere yıl içinde artış yapmak suretiyle Kulüp tarihinde bir ilke imza atmıştık.  O gün artış gerekçesini ortaya koyarken, altını çizdiğimiz gerçekler halen bugün de geçerliliğini korumakta. Nitekim, geçen yıl ve bu yıl koşan tüm atların kazanç istatistiklerine baktığımızda koşan atın %35’inin hiç kazanç sağlamadığını, bunun ile birlikte kazananlar da dahil olmak üzere toplam %75’inin ise masraflarını karşılayamadığını görüyoruz. Bu durum her yıl at sahiplerinin cebinden önemli bir kaynak çıkışı olduğunu göstermektedir ki bu haliyle sürdürülebilir bir sistem olmadığı açıktır.

 

Sistemin devamı için mevcut ekonomik koşullar da dikkate alındığında, Kulübümüz 2019 yılına ait satış artış oranı ve bütçe denkliği de göz önünde bulundurularak; 12.09.2019 - 31.12.2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek koşularda 2019 başında 2018 yılına göre %12 artışla dağıtılacağı ilan edilen ikramiyenin üzerine, ilave ortalama % 10 (21,3 Milyon TL) artış yapılması konusunda başvurduğumuz Bakanlığımız, başta Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli olmak üzere, büyük destek vermiştir. Bu vesileyle de atçılık camiamız adına başta Sayın Bakanımız olmak üzere Bakan Yardımcımız ve aynı zamanda  Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Aksu ve Bakan Yardımcımız ve aynı zamanda  Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Mehmet Hadi Tunç  ile Yüksek Komiserler Kurulu üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

 

BİRİNCİLİK İKRAMİYESİ TABLOSU VE KOŞU KAYIT ŞARTLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...