07 Eylül 2019 Cumartesi gecesi TJK'nın üzerine bahis kabul ettiği Belmont Park hipodromunda koşulan toplam ikramiyesi 1 milyon dolarlık grup koşu statüsünde kabul edilmeyen fakat black type koşu olarak koşulan 1 1/2 miles yaklaşık 2400 metre çim pistteki Jockey Club Derby Invitational koşusunu İrlanda yetiştirmesi grup 1 koşu galibi Noble Mission'ın oğlu Spanish Mission jokeyi Jamie Spencer idaresinde, bu yıl İspanya Derby koşusu galibi Amerika'daki havuzda 38-1 ganyanlı Pedro Cara'yı foto finişin önünde burun ucu farkla geçerek 2:27.58 bitiriş derecesiyle koşuyu kazanmıştır. Koşunun üçüncülüğünü ise son yarışında Fransa'da Deauville Hipodromunda listed (kısa vadeli) koşu kazanmayı başarmış San Huberto elde etmiştir.

"Win and You In" statüsündeki koşuyu kazanan SPANISH MISSION, bu yıl 01-02 Kasım 2019 tarihlerinde yapılacak Breeders' Cup Koşu festivaline ücretsiz katılabilmeyi ve Avrupa'dan gelirken de 40.000 dolarlık yol masraf yardımını almaya hak etmesine rağmen....

Team Valor sendikasyonu ve Earle Mack'in sahibi olduğu safkan için Team Valor Sendikasyonunun sözcüsü Barry Irwin 08 Eylül 2019 Pazar sabahı yapmış olduğu açıklamasında SPANISH MISSION isimli 3 yaşlı safkanlarını Breeders' Cup Turf koşusunda veya bu yılın içerisinde başka hiç bir koşuda koşturmayacaklarını açıkladı.

SPANISH MISSION, Pazar sabahı antremanlarını yaptığı hazırlandığı ülke olan İngiltere'ye gönderilecek. İngiltere'de her zaman ki antrenörü David Simcock'ın idaresinde Newmarket'te idmanlarını bu yıl koşu koşmayacak olsa da devam edecek ki dört yaşlılığına döneceği 2020 yılı için Dubai World Cup koşu festivalinin son günü koşulacak toplam ikramiyesi 6 milyon dolarlık Dubai Sheema Classic koşusunun hedef koşu olarak hazırlıklarına devam edeceklerini açıkladılar. Önümüzdeki yıl Dubai World Cup koşu festivalinin son günü 28 Mart 2020 olacaktır.

Toplam ikramiyesi 1 milyon dolarlık Jockey Club Derby Invitational koşusunu ilk üç sırada bitiren Avrupalılar 08 Eylül 2019 Pazar günü New York'tan ayrılarak ülkelerine geri döneceklerdir.

Kadir KIYGIR