Curragh Hipodromunda koşulan (Gr-1) Derrinstown Stud Flying Five Stakes koşusunda Aidan O'Brien'ın çalıştırdığı iki safkan birinci ve ikinciliği paylaştı. Her iki safkanın da ganyan oranları 12-1'dir.

Ryan Moore idaresindeki FAIRYLAND koşunun son dört yüz metresi içerisinde ataklarını arttırıp son metrelerde antrenör ekürüsü Aidan O'Brien'ın oğlu Donnacha O'Brien idaresindeki So Perfect'in boyun farkla önünde 1000 metre düzlük yarışını 57.88 bitiriş derecesiyle kazandı.  Bu pistte günümüze kadar koşmuş olduğu dört yarışını da kazanmış son üç yarışını bu mesafede kazanarak gelen koşunun favorisi 13/8 ganyanlı Soffia koşuyu kazanan safkanın 2,5 boy gerisinde beşinci olarak yarışını tamamladı. 

Dünya yarışçılığının imparatoru Coolmore'ın ortak olduğu Evie Stockwell'in renklerini taşıyan FAIRYLAND otomatikman 02 Kasım 2019 günü Santa Anita Park hipodromunda koşulacak Breeders' Cup Turf Sprint koşusuna ücretsiz katılma hakkını elde etmiş olsa da koşu sonrası antrenörü 06 Ekim 2019 günü Paris'de koşulacak (Gr-1) Prix de I'Abbaye Stakes koşusunu koşmayı düşündüğünü açıkladı.

Avrupa'nın lider aygırı 2019 yılında 65,000 Euro bedelle aşım yapacak Kodiac'ın 3 yaşındaki dişi tayı geçtiğimiz yıl 29 Eylül günü kazandığı (Gr-1)Cheveley Park Stakes koşusunda sonraki ilk yarışını kazandı. 29 Eylül 2018'den günümüze koşmuş olduğu tüm koşular grup 1 statüsündeydi.

KADiR KIYGIR