Yarış camiasına kendisini "ben bilgisayar programcısıyım" diye tanıtıp arkadaşının program verilerini alıp üstüne yattıktan sonra "at yarışları programı yaparım" diyerek ortaya çıkıp aracıları tarafından tanıtılmak istenen bu sahtekar, bir bültenciyi ağına düşürdü ve bu sahtekarın firmanın programına ilave programlar yaparak içerisine yerleştirdiği bir aletle o programcının kendisinden habersiz istatistik bilgileri ve özellikle günlük galopları alıp bunları yandaş gazetelere ücret karşılığı sattığı tespit edilmiştir.

Aynı zamanda o yıllarda "bende tüm illerin galopları var" diye reklam yaparak ayda 100 TL'ye satılan galopların içerisinde Ankara, Adana hariç diğer illerin de galopları satıldı. 4 yıl boyunca Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır galoplarını bilgisayar sahtekarı o isim, bu galopları alıp izinsiz sattılar. Sahdun Kaya, bu adamlar bizim galopları nasıl alıyorlar, diye bana her sorduğunda galopları bizden önce girdiklerini, galopları kimden aldıklarını bilmediğimi ifade ettim. O yıllarda bültenci sayısı şimdiye oranla iki katından fazlaydı. Hürkont Medya grubu olarak yoğun çalışma içerisindeydik. Açıkçası bu galop hırsızlarıyla uğraşıcak zamanımız yoktu.

Yarış gazetesinin sahibi Mehmet Çelik'e ve bana, kendisini bilgisayar programcısı diye tanıtan kişilerle bize programlarımızda eksikler var olduğunu, bunları düzelteceğini aracılarla haber gönderdi. Ben anında redderken Yarış gazetesinin sahibi Mehmet Çelik de düşündükten sonra reddettiğini, yaşanan bu olaydan sonra aldığımız kararın doğru bir karar olduğunu birbirimize söylemiştik.

Bu üçlü arkadaş, beni tuzağa düşürmek için sahte galoplar üretip önce kendi internet sitelerinde daha sonra çalıştıkları gazetelerde bu sahte galopları bastıklarını ve bunları benim yaptığımı, üstelik karşılığında el altından para aldığımı söyleseler de bu konu ile ilgili tek bir kelime üç abladan çıkmadı. Nitekim çalıştığımız şirketlere, itibarımızı karalamaya yönelik yaptıkları karalamalarla ilgili de yakında adalet önünde hesap vereceklerdir.

Doğu illerinde koşan safkanların %80'inin sorunlu atlar olduklarını yıllardır yazıyorum. Sahdun Kaya ile konuştuk. Ahırlar bölgesindeki ekibimden ayrılmadan galopların tekrar yayınlarda kullanılması üzerine anlaştık.

Sizi burada acıtan ne? Neden korkuyorsunuz ki? Yıllarca kullandığınız, sattığınız galoplara bir yıldır benim çabalarımla galop parası vermeye başladınız diye feryat sesleriniz yükseliyor. Yükselen bu feryatlarınız, emek hırsızlığınızın, sahtekarlığınızın artık sonunun geldiğinin sesleridir.

Kemal Akyer