KOŞU NO: 2

2.koşuda, 13 numaralı SEBİNA KIZI isimli atın binicisi Mahsun TURAN, hatalı start çıkışı yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İhtar ve 458 TL para cezası verilmiştir

KOŞU NO: 4

4.koşuda, 6 numaralı MÜCBİR isimli atın binicisi E. SİNCAN, son 250 metrede ve 9 numaralı İNCİRLİ TEPE isimli atın binicisi M.S.ÇELİK' ise starttan hatalı çıkış yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmelerinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunmaları istenmiştir. Konu ile ilgili savunmalarını yasal sürelerini beklemeden Kurulumuza vermişlerdir. Ancak savunmaları yeterli görülmediğinden İhtar ve 458 TL para cezası verilmiştir. 

KOŞU NO: 6

6.Koşuda, koşuyu 2. olarak bitiren 7 numaralı ORDER OF THE ROSE isimli atın antrenörü Y. MİSDİK, koşuyu 1. olarak bitiren 2 numaralı İZ BIRAKAN isimli ata son 400 metrede kendi atına faul yaptığı gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto reddedilmiştir. Ayrıca asıl faul yaparak protestoya neden olan ve koşuyu 3. olarak bitiren 4 numaralı BARIŞ isimli atın binicisi E. TUNÇ, son 400 metrede yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden 7 gün süreyle sanat icrasından men ve 458 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 7

7.Koşuda, 7 numaralı APIKO DORA isimli at starttan çıkmadığı için 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve ilgili Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereğince 15 gün süreyle yarışa katılmamasına, atın antrenörü A. KIZILYAMAÇ 'a atını iyi antrene ettirmediği için ihtar cezası verilmiştir.

İstanbul 78.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

7 numaraya kayıtlı olarak koşan PROMISE isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

8 numaraya kayıtlı TOFFEE isimli atın antrenörü Mahmut BAYKARA, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden çıkış yapmamasına sebebiyet verdiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.