Bursa 53.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

Koşuda 7 numarada kayıtlı OĞLUM KÜBEŞ isimli at, start hakemi emrine girmemiştir. Atını iyi eğitemediğinden Antrenör MERT BİLDİK; 6132 Sayılı Kanunun 4 maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 7 numarada kayıtlı OĞLUM KÜBEŞ isimli at, start hakemi emrine girmemiştir. 6132 Sayılı Kanun ve Yönetmeliğin 9/J maddesi gereği(15 GÜN); yeterince eğitilinceye kadar koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

KOŞU NO: 2

Koşuda 5 numarada kayıtlı WRITE TO ELLIE isimli atın Antrenörü ZAFER AVCI ve koşuda 6 numaraya kayıtlı GÖLCÜKLÜ isimli atın Antrenörü Ahmet AKBULUT, 1 numarada kayıtlı EMPEROR SION isimli atın, atlarının aksiyonunun son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmişlerdir. Yapılan incelemede 1 numaraya kayıtlı EMPEROR SION isimli atın Binicisi Çetin TAŞ, son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek 5 numarada ve 6 numarada kayıtlı atların son 200 metrede koşu yollarını kapatarak hareketlerini engellediği tespit edildiğinden protesto kabul edilerek (9-1-6-3) olan sıralama (9-6-3-5) olarak değiştirilmiştir. Binici Çetin TAŞ ifadeye çağrılmıştır.

KOŞU NO: 3

Koşuda 5 numarada kayıtlı KAFTAN isimli atın Antrenörü AHMET ÖCAL, 3 numarada kayıtlı AHMİN isimli atın atlarının aksiyonunu son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 1 numarada kayıtlı MY CEM isimli atın binicisi tescilli formayı giymemiştir. Atın Antrenörü RAMAZAN COŞKUN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 2. fıkrasına göre İhtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 9 numarada kayıtlı NİZİPLİKIZ isimli atın Antrenörü MURAT ÇAM, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Antrenör MURAT ÇAM; ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

Koşuda 6 numarada kayıtlı POWERBANK isimli atın Binicisi SERCAN TIRPAN, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici SERCAN TIRPAN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 1 numarada kayıtlı MONSHAU isimli at koşuya 30-40 boy geç başlamıştır. Atını iyi eğitemediğinden Antrenör SERKAN SÜSLÜ; 6132 Sayılı Kanunun 4 maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

Koşuda 10 numarada kayıtlı SOFİST isimli atın Antrenörü TOLGAHAN İMAL, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Antrenör TOLGAHAN İMAL; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Kocaeli 35.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 4

9 numaraya kayıtlı UZUN BEY isimli atın binicisi Mert Gökalp ARSLAN start çıkışı yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU NO: 5

2 numaraya kayıtlı BARTH BOY isimli atın binicisi Mehmet KAYA start çıkışı yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır

7 numaraya kayıtlı AKÇALAR GÜZELİ isimli atın binicisi Gökhan YILDIZ start çıkışı yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

5 numaraya kayıtlı SİDELİ isimli atın binicisi Selim KAYA koşunun son düzlüğünde ata fazla sayıda Kamçı (7 Adet) kullanarak yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir.

KOŞU NO: 7

1 numaraya kayıtlı ULUBEYİ isimli atın binicisi Alican İNCİ start çıkışı ve sonrasında yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

4 numaraya kayıtlı DEJNİKLİ isimli atın binicisi Ferit YARDIMCI karşı düzlükte yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten ve suçunu tekerrürden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri ve 2. fıkrası uyarınca ihtar ve 919 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

9 numaraya kayıtlı POYRAZIN RÜZGARI isimli atın binicisi Doğukan SAV starttan çıktıktan sonra yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir.