KOŞU NO: 4

2 numarada kayıtlı HÜRREİS isimli atın antrenörü Gürcan GÜNGÖR’ ün kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; koşu neticesini protesto ettiği bildirilmiştir. Çekilen protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan SÜLÜNBİKE isimli atın jokeyi Tolga YILDIZ, starttan çıktıktan sonra yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

12 numaraya kayıtlı olarak koşan SİNSİÇAKAL isimli atın aprantisi Berkan ÇIĞLA, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirmesi sebebiyle komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

KOŞU NO: 5

3 numarada kayıtlı FARİLYALI isimli atın sahibi Muammer KİTAPÇI' nın kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 4 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Çekilen protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

KOŞU NO: 7

1 numaraya kayıtlı BİRDESTAN isimli at start makinesine giriş yapmaması sebebiyle At Yarışları Yönetmeliğinin 121. maddesinin 4. fıkrası uyarınca 15 (on beş) günden az olmamak kaydıyla yarış usul ve nizamlarına uygun koşuncaya kadar koşulara katılmaktan yasaklanmış ayrıca antrenörü Ali Seralp GÜRSAN, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine giriş yapmamasına sebebiyet verdiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir. 

KOŞU NO: 8

11 numarada kayıtlı LONGSTAR isimli atın sahibi Orhan UZUN' un kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 10 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Çekilen protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan IN THE NAVY isimli atın jokeyi Gökhan BEKTAŞ, son düzlükte yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Elazığ 36.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 2

7 Numarada kayıtlı KARAKIRBAÇ isimli atın antrenörü Ramazan KARALIK atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır. 

7 numarada kayıtlı KARAKIRBAÇ isimli at start makinesinden geç çıktığından (50 m.), 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4. maddesi uyarınca yeterince eğitilinceye kadar (15 gün süre ile) koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

KOŞU NO: 3

9 Numarada kayıtlı KURMAN isimli atın antrenörü Abdulkadir GÜRGÖZE atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bendleri gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 9 numarada kayıtlı KURMAN isimli at starttan çıkmaması nedeni ile, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4. maddesi uyarınca yeterince eğitilinceye kadar (15 gün süre ile) koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

KOŞU NO: 4

8 Numarada kayıtlı ORANGE BLOSSOM isimli atın antrenörü Abdulgaffar TOPRAK atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bendleri gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 8 numarada kayıtlı ORANGE BLOSSOM isimli at start makinesine girerken aşırı direnç göstererek koşunun gecikmesine neden olduğundan, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4. maddesi uyarınca yeterince eğitilinceye kadar (15 gün süre ile) koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

KOŞU NO: 5

3 Numarada kayıtlı ŞUBATHAN isimli atın antrenörü Nesih CAMUZ programda belirtilenin dışında aksesuar kullanmasından dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bendleri gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU NO: 8

3 Numarada kayıtlı ARAL BEY isimli atın antrenörü Mehmet BALTA atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR ve ayrıca cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numarada kayıtlı ARAL BEY isimli at start hakeminin emrine girmemesi nedeni ile, 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4 maddesi uyarınca yeterince eğitilinceye kadar (15 gün süre ile) koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

12 Numarada kayıtlı DAMARIS isimli ata binen İsmail KATI koşunun son 600 metrelerinde hatalı kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.