İstanbul 80.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 3

8 numaraya kayıtlı olarak koşan TIME OUT isimli atın antrenörü Yaşar ALAN, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

6 numaraya kayıtlı olarak koşan PETER PANS DREAM isimli atın antrenörü Gürcan TURAN, biniciye at sahibi adına tescil edilmemiş forma giydirmesinden dolayı komiserler kuruluna çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 2. fıkrası uyarınca ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı ASLI GELİN isimli at start makinesine giriş yapmaması sebebiyle At Yarışları Yönetmeliğinin 9.maddesinin (j) bendi uyarınca 15 (on beş) güne kadar süreyle koşulara katılmaktan yasaklanmış ayrıca antrenörü Ahmet Necdet HINÇ, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine giriş yapmamasına sebebiyet verdiğinden dolayı kurulumuza çağırılmış ve savunma tebligatı yapılmış olup kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 7

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ÖNERHAN isimli atın antrenörü Esma ÇETİN, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılarak savunma tutanağı tebliğ edilmiş ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numarada kayıtlı FEVZİ ABİ isimli atın antrenörü Sibel CAN’ ın kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 10 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Çekilen protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan ESKİHİSAR isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek sureti ile içindeki ata faul yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 ( yedi ) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

Bursa 54.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

Koşuda 5 numarada kayıtlı GÜLEK BOĞAZI isimli atın Antrenörü ALİ ENDER ALKIŞ, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Antrenör ALİ ENDER ALKIŞ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır. 

Koşuda 2 numarada kayıtlı BAŞANSOY isimli atın Binicisi ONUR ÖZTÜRK, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ONUR ÖZTÜRK; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

Koşuda 1 numarada kayıtlı MY CEM isimli atın Binicisi MÜRSEL KAYİŞ, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MÜRSEL KAYİŞ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

Koşuda 8 numarada kayıtlı GÜVENİLİRSULTAN isimli atın Binicisi FURKAN YÜKSEL, koşuda son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici FURKAN YÜKSEL; 6132 Sayılı Kanunun 4 maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 458 TL para cezası ve 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 8

Koşuda 16 numarada kayıtlı YALÇINGÜLÜ isimli atın Antrenörü YILMAZ GÜNDOĞDİ, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Antrenör YILMAZ GÜNDOĞDİ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.