24 Kasım Pazar günü Japonya’nın Tokyo Hipodromu, sezonun en önemli koşularından G1 Japan Cup’a ev sahipliği yaptı. Bu yıl hayatını kaybeden efsane safkan Deep Impact anısına düzenlenen, Japonya dışından herhangi bir safkanın katılmadığı ancak Avrupa’dan birbirinden başarılı jokeylerin geldiği Japan Cup’ta Nicks Co. Ltd’nin sahibi olduğu, Yasushi Shono’nun antrene ettiği SUAVE RICHARD (Heart’s Cry – Pirramimma / Unbridled’s Song) jokey Oisin Murphy idaresinde zafere uzandı.

2019 yılı G1 Japan Cup’ı 

5.6 Milyon $ toplam ikramiyeli Japan Cup’ta bu yıl 3+ yaşlı 15 safkan start aldı. Suave Richard’ın ardında ikinciliği CURREN BOUQUETD’OR (Deep Impact – Solaria / Scat Daddy) elde ederken, WAGNERIAN (Deep Impact – Miss Encore / King Kamehameha) üçüncü, MAKAHIKI (Deep Impact – Wikiwiki / French Deputy) ise dördüncü oldu.

2400 metre mesafe üzerinden, yağmurun etkisiyle ağırlaşan çim pistte gerçekleştirilen koşuyu kazanan SUAVE RICHARD için bitiriş derecesi 2.25.90 olarak kayıtlara geçti.

Geçen yıl şampiyon kısrak Almond Eye’ın rekor kırarak kazandığı G1 Japan Cup’ta üçüncü olan Suave Richard, bu yıl elde ettiği birinciliğin ardından kariyerinin ikinci G1 zaferini elde etti. 5 yaşındaki safkanın 18 koşuda 6 birinciliği bulunuyor.

Bu yıl İngiltere’de sezonu “Şampiyon Jokey” olarak tamamlayan 24 yaşındaki Oisin Murphy, bu galibiyetle birlikte Japan Cup’ı kazanan en genç jokey olarak tarihe geçti.

Japonya Yarışçılık Kulübü (JRA) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Tokyo Hipodromu’ndaki Japan Cup gününe 80.826 biletli yarışsever katılım gösterdi.

Dünyanın en yüksek ikramiyeli Arap atı yarışını 8 milyon T.L  MASHHUR AL KHALEDIAH jokeyi   Lean-Bernard  Eyquem ile Kazandı 

5 Milyon AED (yaklaşık 7.8 Milyon TL) ikramiyeyle, dünyanın en yüksek ikramiyeli Arap atı yarışı olma özelliğini taşıyan G1 Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan Jewel Crown, bu yıl 24 Kasım Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Abu Dabi Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

Koşuyu Athbah Racing’in sahibi olduğu, Philip Collington’ın antrene ettiği MASHHUR AL KHALEDIAH (Jainar Al Khalidiah – Amerah Al Khalediah / Amer) jokey Jean-Bernard Eyquem idaresinde kazanmayı başardı.

1600 metre çim pistte düzenlenen dünyanın en yüksek ikramiyeli Arap atı yarışında bu yıl 4 ve yukarı yaşlı 14 safkan birincilik mücadelesi verdi. Mashhur Al Khalediah’ın ardında ikinciliği BEL’LZAM (Nizam – Djesabelle / Dormane) elde ederken, CHADDAD (Mared Al Sahra – Nisaee / Dormane) üçüncü, DARIUS DU PAON (No Risk Al Maury – Safira Du Paon / Akbar) ise dördüncü oldu.

Kazanan Mashhur Al Khalediah için koşunun bitiriş derecesi 1.44.69 olurken, farklar 1/2 Boy-Boyun-1/2 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Son startında Prix de l’Arc de Triomphe gününde G1 Arabian World Cup’tan üçüncülükle ayrılan Mashhur Al Khalediah, G1 Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan Jewel Crown ile birlikte ilk Grup 1 birinciliğine ulaştı.