8 Kasım'da, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nun ev sahipliğinde start alan 2019 yılı Atlı Cirit 1. Ligi'nde şampiyon belli oldu.

8 Aralık Pazar günü, iki Uşak ekibini karşı karşıya getiren final müsabakasında, 1 Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü ile Susuzören Atlı Cirit Spor Kulübü kozlarını paylaştı. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmadan 1 Eylül ACSK galip ayrılarak 2019 yılı Atlı Cirit 1. Ligi'nin şampiyonu oldu.

Büyük çoşku yaşayan 1 Eylül ACSK'ne kupa ve madalyalarını, Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Abdulhadi Turus takdim etti.

Turnuvayı ikinci olarak noktalayan Susuzören ACSK ise kupa ve madalyalarını Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Müjdat Bozkır ve Ankara 75. Yıl Hipodromu Müdür Yardımcısı Mehmet Acar'ın elinden aldı.

Üçüncülük müsabakasında ise, Erzurum Sancak Atlı Spor Kulübü ile Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Seyir zevki yüksek bir oyun ortaya koyan iki ekibin mücadelesinden zaferle ayrılarak üçüncü olan taraf Erzurum ACSK olurken, Uşak Omurca ACSK, organizasyonu dördüncü tamamladı.

Kupa ve madalya seremonilerinin ardından, Geleneksel Spor Dalları Başkan Vekili Müjdat Bozkır, Türkiye Jokey Kulübü'ne destekleri ve ev sahipliği için teşekkür edip, Ankara 75. Yıl Hipodrom Müdür Yardımcısı Mehmet Acar'a bir plaket verdi.

Acar da, geleneksel ata mirasımız olan bu geleneksel spor dalının hafızalarda taze kalmasını sağladıkları için Atlı Cirit Asbaşkanı Prof. Dr. Ziya Gökalp Ceylan'a TJK  adına kristal şilt verdi.