2020 aşım sezonundan itibaren yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere, Türkiye Jokey Kulübü tarafından satın alınan aygırlardan G1 Kentucky Derby galibi şampiyon SUPER SAVER ile G1 Champagne Stakes birinciliği bulunan ve ilk jenerasyon temsilcileri son günlerde çıkış yapan DAREDEVIL, ABD’nin Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı’ndan başlayan yolculuk sonrası 30 Aralık Pazartesi akşamı Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

ABD’nin en önemli haralarından biri olan WinStar Harası’ndan satın alınan Super Saver ile Daredevil, ülkemizdeki karantina sürecinin ardından 2020 yılında Türkiye’de aşımlara başlayacak.

SUPER SAVER

(Maria’s Mon – Supercharger / A.P. Indy)

18 Mart 2007 tarihinde doğan Super Saver’ın babası; kendisi ve birçok yavrusu G1 koşu galibi olan Maria’s Mon, annesi ise şampiyon safkan A.P. Indy’nin 3 koşu galibi kızı Supercharger’dır.

22 Ağustos 2009 tarihinde kariyerine ABD’nin Saratoga Hipodromu’nda başlayan Super Saver, 2 yaşlı olarak katıldığı 4 koşuda 2 galibiyet alırken G2 Kentucky Jockey Club Stakes’ten birincilikle ayrılmıştır.

3 yaşlılığına G3 Tampa Bay Derby’de üçüncü ve akabinde aygırlarımızdan Lion Heart’ın oğlu Line of David’in boyun farkıyla kazandığı G1 Arkansas Derby’de ikinci olarak başlayan Super Saver, 1 Mayıs 2010 tarihinde ise Amerikan yarışçılığının derbisi olarak kabul edilen G1 Kentucky Derby’de zafere ulaşmıştır. Yarış hayatını 10 koşuda 3 galibiyet, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ve 2 dördüncülük ile noktalayan Super Saver, 2011 yılında aygırlık kariyerine başlamak üzere haraya alınmıştır.

Bugüne kadar 3’ü G1 olmak üzere 23 black type koşu galibi temsilci veren aygırın en önemli yavruları arasında 3 Grup 1 koşu galibiyeti bulunan ve “Atçılığın Oscarları” olarak bilinen Eclipse Ödülleri’nde 2015 yılının şampiyon sprinter safkanı seçilen Runhappy başta olmak üzere, G1 koşu galipleri Competitive Edge ve Embellish The Lace ile Grup koşu galipleri Inside Straight, I Spent It, High Dollar Woman, Dangerous Beauty, Super Steed ve Super Majesty gibi isimler bulunmaktadır.

DAREDEVIL

(More Than Ready – Chasethewildwind / Forty Niner)

15 Şubat 2012 tarihinde doğan Daredevil’in babası; kendisi ve birçok yavrusu G1 koşu galibi olan More Than Ready, annesi ise şampiyon safkan Forty Niner’ın 3 koşu galibi kızı Chasethewildwind’dir.

13 Eylül 2014 tarihinde ABD-Belmont Park’ta kariyerine kazanarak başlayan Daredevil akabinde 4 Ekim’de G1 Champagne Stakes’te de zafere uzanıp 2’de 2 yaptı. Bu koşuda elde ettiği 107 Beyer hız rakamı, Champagne Stakes tarihinde son 20 yılın en yüksek rakamı olurken Daredevil aynı zamanda babası More Than Ready’nin de en hızlı 2 yaşlı taylarının başında geldiğini de kanıtladı.

3 yaşlılığında G2 Fasig-Tipton Swale Stakes’te ikincilik ve ardından G1 Wood Memorial Stakes’te dördüncülük elde eden Daredevil, yarış hayatını 5 koşuda 2 galibiyet,1 ikincilik ve 1 dördüncülük ile noktaladı.

2016 yılında haraya alınan ve ilk jenerasyon tayları bu yıl sahaya gelmeye başlayan Daredevil’in şu ana kadar 13 temsilcisi koşu kazanma başarısı gösterirken, aygırın en başarılı yavruları arasında 2 black type koşu galibi Deviant, G2 koşu plasesi bulunan Shedaresthedevil ve black type koşu plasesi bulunan Jewel of Arabia gibi isimler bulunmaktadır. Ayrıca aygırın Santa Anita’da kariyerine etkileyici başlayan Devil Made Me Doit isimli temsilcisi, dünyanın en önemli yarış yayın organlarından TDN tarafından ‘Yükselen Yıldızlar’ arasında gösterilmiştir.