29 Aralık Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'ndaki 2.koşuda start alan HAS FIRTINA, bu koşudan önce 2019 yılında 9 yarış koşmuş ve Bursa, İzmir pistlerindeki üç kez Şartlı 3,4,5 yarışlarında safkana M.M.Bilgin binmiştir. Bilgin, safkanı üzmeden üç yarışı da üst üste kazanmıştır.

HAS FIRTINA, M.M.Bilgin'den önce İzmir ve Kocaeli pistinde start aldığı 4 yarışında tabela dışı kalmıştır ve koşularını 11, 8, 11 ve 6. bitirmiştir. M.M.Bilgin ile güzel bir uyum sağlayan HAS FIRTINA, adeta binicisiyle bütünleştiği de dikkatlerden kaçmamıştır.

Yarış hayatında 18 kez start alan HAS FIRTINA'ya 29 Aralık Pazar günkü KV-7 yarışında jokey tercihi Halis Karataş oldu. Karataş, son birkaç yıldır en çok kazanan jokey olmasa da sihirbaz jokey olarak adını Türk yarışçılık tarihine yazdırmış bir jokeydir. Bir tarafta 4 yarış tabela dışı kalıp 3 yarış üst üste uyum göstererek kazandığı M.M.Bilgin ve diğer bir tarafta yarış hayatının 18 yarışı sonrası jokey değişikliğinde Halis Karataş'ın tercih edilmesi..!

%52 (1) günün en güvenilir yüksek AGF fazla ganyana sahip olan HAS FIRTINA'nın start aldığı bu yarıştaki dördüncülüğü ilgililerinin jokey değişikliği yorumunu yarışseverlere bırakıyoruz.