2020 aşım sezonundan itibaren yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere, Türkiye Jokey Kulübü tarafından satın alınan aygırlardan G1 Epsom Derby galibi şampiyon AUTHORIZED ile G1 Prix Morny birinciliği sonrası “Şampiyon 2 yaşlı tay” seçilen MYBOYCHARLIE, Fransa’dan başlayan yolculuk sonrası 12 Ocak Pazar günü sabaha karşı Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Sheikh Maktoum’un sahibi olduğu Darley Harasından satın alınan Authorized ile son olarak Fransa’da bulunan Haras Du Mezeray’da aşımlarını sürdüren Myboycharlie, ülkemizdeki karantina sürecinin ardından bu yıl Türkiye’de aşımlara başlayacak.

AUTHORIZED(Montjeu – Funsie / Saumarez)

Babası; birçok yavrusu G1 koşu galibi olan Montjeu, annesi ise Saumarez’in start almamış kızı Funsie olan 14 Şubat 2004 doğumlu Authorized, 2006 yılında kariyerine İngiltere’de başlamış ve ikinci startında G1 Racing Post Trophy’i kazanarak Maiden’a veda etmiştir.

2007 yılında 3 yaşlılık sezonunu G2 Dante Stakes galibiyetiyle açan safkan akabinde İngiliz yarışçılığının derbisi G1 Epsom Derby’i 5 boy farkla kazanmayı başarmıştır. Aynı yıl yaşça büyük rakipleriyle start aldığı G1 Juddmonte International Stakes’ten de zaferle ayrılan ve “Şampiyon 3 Yaşlı Tay” seçilen Authorized, kariyerini 7 koşuda 4 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük ile tamamlamıştır.

2008 yılında Britanya’da aşımlara başlayan, 2009’da İrlanda’da yetiştiriciliğe hizmet veren ve 2014 yılından bu yana Fransa’da aşım yapan Authorized’ın temsilcilerinden Hartnell; G1 BMW Stakes, G1 Turnbull Stakes, G1 CF Orr Stakes ve G1 Epsom Handicap’tan zaferle ayrılmış olup, safkanın kariyer kazancı 7 Milyon Dolar’a yaklaşmıştır. Ayrıca ülkemizde 2013 yılı G2 Uluslararası Boğaziçi Koşusu’ndan ikincilikle ayrılan G1 koşu galibi Ambivalent ile diğer G1 koşu galipleri Pounamu, Complacent ve Seal of Approval, Authorized’ın en başarılı temsilcileri arasındadır.

Dünya genelindeki Grup koşu galipleri arasında Prize Money, Maygrove, Lacy, Rehn’s Nest, Signoff, Daksha, Waking Moment, Sugar Boy, Autor ve Ashrun gibi temsilcileri bulunan Authorized’ın ülkemizde G1 Dişi Tay Deneme ve G1 Çaldıran Koşusu başta olmak üzere birçok Grup koşudan galibiyetle ayrılan Bici Bici ile G2 Mehmet Akif Ersoy, G3 Mimar Sinan ve A3 Preveze Koşusu birincilikleri bulunan Toruk Macto gibi yavruları yer almaktadır.

MYBOYCHARLIE(Danetime – Dulceata Rousillon)

 

Babası; birçok Grup koşu galibi yavrusu bulunan Danetime, annesi ise Rousillon’un kızı Dulceata olan 20 Nisan 2005 doğumlu Myboycharlie, kariyerine İngiltere’de başlamış ve akabinde G3 koşudan galibiyetle ayrılmıştır.

19 Ağustos 2007 günü G1 Prix Morny’i, aygırlarımızdan Divine Light’ın G1 galibi temsilcisi Natagora’nın önünde kazanma başarısı gösteren Myboycharlie, 2 yaşlı olarak son startı olan G1 National Stakes’ten de üçüncülükle ayrıldı ve ardından Fransa’da “Şampiyon 2 Yaşlı Erkek Tay” seçilmiştir.

3 yaşlılığında da önce İrlanda, akabinde ise ABD’de start alan Myboycharlie, kariyerini 9 koşuda 4 birincilikle noktaladı. 2009 yılında Avustralya-Vinery Stud, 2010-2011 yıllarında Britanya-National Stud ve 2012 yılından bu yana ise Fransa-Haras du Mezeray’da aşım yapan Myboycharlie’nin temsilcilerinden Sistercharlie’nin 2019 yılında üst üste 3, toplamda ise 7 Grup 1 koşu galibiyeti bulunmaktadır.

ABD’de ‘Atçılığın Oscarları’ olarak bilinen Eclipse Ödülleri’nde, Enable’dan daha fazla oy alarak 2018 yılında “Şampiyon Kısrak” seçilen Sistercharlie’nin yanı sıra 3 Grup 1 koşu galibi kısrak Jameka, G1 koşu galibi Euro CharlinePeggy Jean ve Begood Toya Mother ile Grup koşu galipleri Rise HighCharles RoadBlueberry HillCharlie BoySiren’s FuryCamprockCheikeljack ve Zelady’s Night Out gibi temsilcileri bulunmaktadır.