26 Ocak Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromunda yapılan 3. koşu Şencan Fotocan Koşusu'nda ön tarafa AKSAKALLI ve SEVENTH SENSE kapışması yüksek tempoda giden yarışta beklemeyi tercih eden LOZAN son viraja sonuncu girmesine rağmen son 400'den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprint ile son 300'de liderliği AKSAKALLI'dan alarak farkı son 100'de 2 boya çıkarması son 100'den sonra AKSAKALLI safkanın dışından gelerek farkı boyuna düşürmesine rağmen Şelcan Fotocan  koşusunu  LOZAN jokeyi Göhkan Kocakaya  ile 1.28.04 ile kazanırken yarışın son 800/0.50.80 olmuştur. Yarışın 3.sü GÜRSOYHAN, 4.sü STAR FORCE olmuştur. LOZAN sahibi H.Hüseyin Temel ve ekibini tebrik ederiz

  

ŞENCAN FOTOCAN

İzmir’in sevilen iş adamlarından Şencan Fotocan, 17 Mart 1936’da İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlayan Fotocan, İzmir Yüksek Ticaret Okulu’ndan mezun oldu. Yükseköğrenim gördüğü sırada İzmirspor Kulübü’nde futbol oynamaya başladı ve kısa zamanda Milli Takım formasını giymeyi başardı. İzmir Lokantacılar Derneği, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği aktif üyelerinden olan Fotocan, yarış dünyasına yetiştirici olarak değerli katkılarda bulundu. TJK Kupası dâhil birçok önemli yarışı kazandı.1990 yılında TJK Asli Üyesi olan Şencan Fotocan, TJK Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı. 29 Kasım 2017 tarihinde aramızdan ayrılan Şencan Fotocan’ı adına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

85.000 TL birincilik ikramiyeli mücadelede kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.28.04 olurken, farklar Boyun - 3,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan atın sahibi Hasan Hüseyin Temel’e kupasını Volkan Fotocan takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki kupa törenine TJK  Başkanı Serdal Adalı, TJK  Yönetim Kurulu ve YKK Üyesi Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk, Hakan Yücetürk ve Tuğban İzzet Aksoy ile Fotocan Ailesi de katıldı.