Kocaeli 13.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 4

1 numarada kayıtlı CAN MEDRİ isimli at start makinesinden çıkış yapmamasından dolayı, At Yarışları Yönetmeliğinin 9/ j uyarınca (15 GÜN) yeterince eğitilinceye kadar koşulara katılmaktan yasaklanmıştır. Ayrıca antrenörü Ömer Faruk TAŞDELEN atını yeteri kadar eğitememesinden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

3 numarada kayıtlı EMİRSOY isimli atın antrenörü Mehmet TAŞKIRAN'ın , kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde 5 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiş, koşu kurulumuzca incelenmiş olup protestonun reddine karar verilmiştir.

5 numaraya kayıtlı NASUHOĞLU isimli atın binici Tolga YILDIZ son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten ve suçunu tekerrürden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1), (c) ve (ç) bendleri uyarınca 7 (yedi ) gün süre ile yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icrasından yasaklanması , Tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten geçici yasaklanması ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU NO: 6

7 numaraya kayıtlı BUĞDAY TANESİ isimli atın antrenörü Sibel CAN biniciye at sahibi adına tescil edilmemiş forma giydirmesinden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliği 123. maddesinin 2. fıkrası uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaraya kayıtlı HİMAYUN isimli atın binicisi Mahmut TURAN koşunun son düzlüğünden bitimine kadar atını yeterince teşvik etmediği kanaatiyle ifadeye çağırılmış savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve savunması Kurulumuzca haklı görülmüş olup, at üzerindeki teşvikinin daha etkili olması konusunda uyarılmıştır.

KOŞU NO: 7

2 numaraya kayıtlı CAHİT AĞA isimli atın binicisi Umut BARLIK start çıkışı yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı BAŞKAYNAK isimli atın binicisi Tolga YILDIZ starttan çıktıktan sonra yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

 

İzmir 20.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 2

1 numarada kayıtlı GÜRSOYHAN isimli atın aprantisi Harun ÇANAKÇI son düzlükte fazla sayıda kamçı kullandığından (6 kamçı), savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 maddesi gereği (17.02.2020 gününden başlamak üzere) 7 (yedi) gün süreyle sanat icrasından geçici men ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numarada kayıtlı JUST RUN isimli atın jokeyi Onur YILDIZ son düzlükte fazla sayıda kamçı kullandığından (6 kamçı), savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Bahse konu jokey savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini bildirdiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

7 numarada kayıtlı FOREVER HERE isimli atın jokeyi Dorukhan PALAUR son düzlükte fazla sayıda kamçı kullandığından (6 kamçı), savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Bahse konu jokey savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini bildirdiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

KOŞU NO: 3

1 numarada kayıtlı ÖZERDİNÇ isimli atın aprantisi Muharrem OK son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

2 numarada kayıtlı ALAYBEY isimli atın jokeyi Hüseyin ŞİMŞEK son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

KOŞU NO: 6

7 numarada kayıtlı ZORLUAT isimli atın aprantisi Muhammed Mir BİLGİN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.