Dünyanın en büyük yarışçılık etkinliği olarak kabul edilen, ilk defa 1960 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da başlayan ve Türkiye’nin 1970 yılında iştirak ettiği Asya Yarışçılık Konferansı’nın (ARC) 38’incisi, 18 Şubat 2020 Salı günü Güney Afrika’da başladı. Ülkemizin Türkiye Jokey Kulübü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan oluşan delegasyonca temsil edildiği konferans, Cape Town International Convention Centre’de gerçekleşmekte.

At Yarışlarının gelişimine yardımcı olmak, üye ülkeler arasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasına aracılık etmek, ıslah çalışmalarını geliştirmek, mevcut kural ve düzenlemeler doğrultusunda at yarışlarının bütünlüğünü korumak, prestij kazandırmak, atçılığın ortak hedeflerini ve stratejilerini belirlemek ve uluslararası rekabeti teşvik etmek ve desteklemek gibi amaçları olan Konfrerans’a çok sayıda ülke katılırken, üye 21 ülkeden Korona virüsü ile mücadele eden Çin’den hiçbir delege bu seneki toplantılara katılmadı.

Başkanlığını Winfrıed Engelbrecht-Bresges’in yaptığı ve 4 gün sürecek olan organizasyonun ilk gününde söz alan Günef Afrika Yarış Otoritesi Başkanı Ken Truter “Asya Yarış Federasyonu’nun bize bu kadar güven duymasından gurur ve onur duyuyoruz. Sektör ortaklarımızla birlikte, 2020 konferansını başarılı bir başarıya dönüştürmek için çok çaba göstereceğiz.

Güney Afrika Hükümeti adına, Asya Yarış Konferansı’nın 2020 yılında güzel ülkemizde gerçekleşmesinden çok memnunuz. Yerel organizasyon komitesine, konferansın keyifli ve unutulmaz olmasını sağlamak için tüm desteğimizi vereceğiz. Asya Yarış Federasyonu’na ve özellikle Güney Afrika Ulusal At Yarışı İdaresi’ne ve endüstri ortaklarına bunu gerçekleştirdikleri için teşekkür ederiz. Herkesi cana yakın ve heyecan verici ülkemizin kıyılarında karşılamaya hazır olacağız.” dedi.