27 Şubat Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan KV‐8 1900 metre kum pistte Osman Kapanı koşusu'nu beyaz bayrak ayna yapan CAN DADAŞ ön tarafta kendisini rahatsız edecek DOMBRA start verildigi anda şahlanarak 3 boy geç çıkan safkan CAN DADAŞ son virajı 3 boy önde kolay tempoda dönerken içinden dışından gelen safkanların ataklarına karşı koyarak jokeyi Akın Sözen ile 2 boy farkla kazanma başarısı gösterirken 2.04.66 ile kazanma başarısı gösterdi. EL NİNO ikinci, PERFECT RUNNER üçüncü, KING OF THE SUN dördüncü oldu. Kum pistte hayatında 45 yarış koşan safkan 20 kez birinci, 6 kez ikinci, 4 kez üçüncü, 5 kez de dördüncü oldu .At Sahibi Tuncay Yılmaz ve ekibini kutlarız

85.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda, kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulan safkan ise EL NINO (Victory Gallop - Platonic Chat / Danehill Dancer) oldu. PERFECT RUNNER (Perfect Storm - Rapunzel / Victory Gallop) mücadeleden üçüncü olarak ayrılırken, tabelayı KING OF THE SUN (Pleasantly Perfect - Magnolia / Ocean Crest) tamamladı. Yarışta farklar ise 2 Boy - 1,5 Boy 1,5 Boy şeklinde oluştu.

Koşunun ardından düzenlenen törende, At Sahipleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Özcan Selik'e kupasını Mehmet Gürel Kapani verdi.

Törene; Asli Üye Aslan Savaşan ve İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara da katıldı. 

OSMAN KAPANİ

Eski Milletvekili ve Bakanlarımızdan olan Osman Kapani, Türkiye Jokey Kulübü’nün kuruluşuna ve Türk atçılığının gelişmesine önemli katkıları olmuştur. Kendisini, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.