Richard Gamez, Tucson’daki bir yarış sırasında atından düştükten ve bir at tarafından çignendikten sonra geçtiğimiz Pazar günü yaşama veda etti. Rillito Park yetkililerinin verdiği bilgiye göre atı tökezlediğinde eyerde tutunamayan jokey beşinci yarışta koşunun liderliğini yapıyordu.

66 yaşındaki Gamez, arkadan gelen at/atlar tarafından çiğnendi ve o yaralanmalar nedeniyle kaldırıldığı Banner Üniversitesi Tıp Hastanesi’ne götürüldü. Günler süren mücadeleyi kaybeden Richard Gamez sonunda hayata tutunamayarak yaşama veda etti.

Hipodrom yetkililerinden Jaye Wells, “Daha önce burada başka jokeyler de yaralandı, ama bunan gibi bir şeyi görmedim” dedi. “Kaza öyle oldu ki, yaşıyla gerçek bir ilgisi yoktu. Ben tıp uzmanı değilim, ancak oluşan beyin hasarı 20 yaşındaki birinde de olsaydı hayatta kalamayacağı kadar ağır olduğuna inanıyoruz.”

Gamez’in, 2020 sezonunun ilk dört hafta sonu boyunca 14 yarışta iki kalibiteyi vardı. Jaye Wells, bu ölümün 1960’lardan beri Tuscon pistinde ilk olduğunu söyledi. Richard Gamez’in bindiği safkanda ise herhangi bir sorun görülmedi.

Gamez, çocukken Rillito Park Yarış Pistinde yarışmaya başladı. American Quarter Horse Association’a göre, 1.300 Quarter ata bindi, yaklaşık 200 yarış ve 617.000 $’dan fazla para kazandı.

Gamez Ayrıca 4.500 kereden fazla Thoroughbred’lerle yarışırken 1.2 Milyon $’dan fazla para kazandı. Bu sezon iki birincilik kazanarak yedinci sırada yer aldı. Gamez’i yaklaşık 50 yıldır tanıyan Hector Pinedo: “O iyi bir adamdı. Atları severdi” dedi. “Kralların sporunu seviyordu ve ey iyi yaptığı şeyle öldü.”