10 Mart Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda Özgecan Aslan Koşusu bu yıl 6. kez koşulacak olup, Mekani Cennet Olsun

Genç yaşta hayata veda eden Özgecan Aslan'ın hatırasını yaşatmak, bu vesileyle toplumumuzda kadına yönelik şiddet olaylarının son bulması, bu konuda bir bilinç ve farkındalık geliştirilmesi için Türkiye Jokey Kulübü tarafından 2015’ten bu yana düzenlenen Özgecan Aslan Koşusu bu yıl 6. kez koşulacak.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ekrem Kurt Apranti Okulu eğitmenlerinden Davut Akdı görevine veda etti

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Binicilik Öğretmenlerinden eski jokey Davut Akdı,İzmir'e yerleşecek olmasından dolayı 9 Mart Pazartesi günü Veliefendi Hipodromu Byerley Turk Salonu’nda düzenlenen törenle görevine veda etti. Haziran 2004’te başlayan eğitmenlik kariyeri boyunca birçok başarılı jokey yetiştiren Davut Akdı’nın vedasına TJK yöneticileri, çalışma arkadaşları ve kursiyerler katılım gösterdi.

Kulübümüz Genel Müdür Yardımcısı Murat Kuluöztürk, Davut Akdı'ya plaket takdim etti.

Duygu dolu anlara sahne olan törende bir konuşma yapan Genel Müdür Yardımcımız Murat Kuluöztürk, Davut Akdı’nın vedasının büyük bir kayıp olduğunu belirterek sözlerine başladı. “Kendisi bir ağabey, bir baba ve aynı zamanda bir mentordur. Davut Hoca’nın çok birleştirici bir yönü vardır. Birçok jokey yetiştirdi. Okulda bugünkü sistemin kurulmasında en büyük pay sahiplerinden biridir. Ne zaman geri dönmek isterse, kapımız ona her zaman açıktır.” diye konuştu ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı ise Davut Akdı için “sağduyulu ve değerli bir insan” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Akdı’nın disiplinli çalışmasıyla da öğrencilere örnek olduğunu belirtti.

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu, Davut Akdı’nın çevresiyle güçlü ve iyi iletişimler kuran bir insan olduğunu vurgulayarak, okulun bugünlere gelmesinde de büyük katkıları olduğunu söyledi.

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Danışmanı Süleyman Akdı, kardeşi Davut Akdı’nın birçok başarılı jokeyin yetişmesinde katkısı olduğunu ve yerinin doldurulamayacağını ifade ederken, okulun diğer eğitimcileri ve öğrenciler de yaptıkları konuşmalarda Davut Akdı’dan övgüyle söz ettiler.

Törende; kendisi ile ilgili söylenen övgü dolu sözler sonrası duygulu anlar yaşayan Davut Akdı, herkese sevgi ve saygılarını sunarak teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Apranti Eğitim Merkezinde hatıra fotoğrafları çekildi.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Yutaka Take Kadar Yetenekli bir Jokey gördünüz mü

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Murat Gündüzeli Yapılan Tetkikler sonucunda bir sağlık problemine rastlanmayıp taburcu edildi

9 MART Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromunda yapılan ikinci koşuda CANGÜVEN isimli safkanla start çıkışında omuzunu vurması sonucu atın üstünde elini omuzuna koyarak atın üstünde gelmesi Hastaneye sevk edilen Murat Gündüzeli yapılan tetkitler bir sağlık problemine  rastlanmayıp  taburcu edilmiştir.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

9 Mart Pazartesi günü Chantilly Hipodromunda yapılan 2 koşuda son 150 üç  jokey safkan'dan düştü.