Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virus salgını sebebiyle kapatılan Türkiye'deki hipodromlarla birlikte teker teker yarış severler'e kapanan Kuzey Amerika'daki yarışlar gibi  Dubai World Cup festivalinin son günü koşmayı planlayan 10 Amerikan safkanı Florida'dan Dubai'ye geçtiğimiz Salı günü hareket ettiler. 

Yola çıkan 10 Amerikan safkanın'dan başka Dubai'de bulunan safkanlarla birlikte 29 Şubat 2020 günü koşulan Saudi Cup koşusunda koşmuş Dubai World Cup koşusunun muhtemel favorisi olacak  MUCHO GUSTO, Juddmonte Harası'nın safkanı TACITUS ve 2019 yılı Dubai Golden Shaheen koşusu üçüncüsü ve bu yıl da bu koşuyu kazanmayı hedefleyen IMPERIAL HINT'te Dubai'ye geçmişlerdi. 

Dünyayı saran Corona Virus'ten dolayı bu yıl Dubai'ye Amerika'lı safkanların jokeyleri gel(e)meyecek. Dubai'ye gideceğini açıklayan ilk isim Dubai World Cup ve Kentucky Derby dahil bir çok koşu kazanmayı başarmış tecrübeli jokey Victor Espinoza oldu. Bu yıl Dubai'de at bineceğini ve Amerika'nın karantina kuralı olan ülkesine geri dönüşte 14 günlük karantinaya gireceğini açıkladı.

Amerika'lı jokeylerin gelmediği Dubai'deki koşacak safkanların bir kaçına bineceği açıklanan jokeyler şunlardır. Dubai World Cup koşusunun muhtemel favorisi olacak MUCHO GUSTO'ya genç ve başarılı jokey William Buick, Godolphin ekürüsün safkanı BENBATL'a Christophe Soumillon, Belmont Stakes galibi SIR WINSTON'a Frankie Dettori'nin bineceği deklare edildi. Amerika'dan jokeylerin gelmeyecek olması sebebiyle Dubai'deki jokey piyasası karışmış ve bir çok ismin deklareleri Salı günü netleşecek. 

Geçtiğimiz yıl Dubai World Cup Turf koşusunu kazanmış Japonların muhteşem kısrağı ALMOND EYE uzun süredir Dubai'de hazırlıklarına diğer Japon safkanlarıyla birlikte devam etmektedir. Hatırlanacağı üzere ALMOND EYE 2019 yılında bu koşuyu kazanmıştı. 

MASTER FENCE, bu yıl Dubai World Cup koşusunda koşmayı planlayan Japonların bir başka safkanı'dır. 

Son gelen haberle Wood Memorial Stakes koşusu galibi TACITUS'ın jokeyi belli oldu. Amerika'nın ünlü ve başarılı jokeyi John Velazquez de Dubai'ye giderek Juddmonte Harasının safkanı TACITUS'a deklare olacağını açıkladı.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virus salgını sebebiyle muhteşem Dubai World Cup Festivali'nin son günü koşulacak koşulara seyirci kabulü yapılmayacaktır. 28 Mart 2020 Cumartesi günü koşulacak Dubai World Cup festivalinin son günü koşulacak koşulara ülkemizden de bahis kabul edilecek malesef ülkemizde yarışlar koşulmayacak olması sebebiyle bu yıl ilk kez her şeyiyle Dubai World Cup festivalini canlı olarak takibini TJKTAY TV ve www.liderform.com.tr den yapabileceğiz.

Kadir KIYGIR