21 Mart Cumartesi   Dubai World Cup Organizasyon komitesi, tüm katılımcıların sağlığını korumak için yapılması planlanan 35 milyon dolarlık Dubai Dünya Kupası toplantısının 25  çalışması iptal  edildi, Pazar öğleden sonra resmi olarak doğrulandı.   25. DWC organizasyonu gelecek yıl gerçekleştirilecektir.

 

 

Meydan Group LLC Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Saeed Al Tayer yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Koronavirüsün (COVID-19) devam eden küresel sağlık etkileri ve BAE hükümeti tarafından uygulanan önleyici tedbirler nedeniyle pişmanlık duyuyor Dubai Dünya Kupası 2020 toplantısının iptalini 28 Mart Cumartesi Meydan Yarış Pisti'nde duyurmak için. Bununla birlikte, zor karar, dünyadaki neredeyse tüm spor etkinliklerinin, herkesin sağlığını ve güvenliğini akılda tutarak iptal edilmesine paraleldir. ”

 

Godolphin'in dokuz kez Dubai Dünya Kupası kazanan işleyicisi Saeed Bin Surour, Gulf News'e şunları söyledi: “Açıkçası bu çok hayal kırıklığı yaratan bir haber, ancak ilgili herkesin güvenliği büyük önem taşıyor.

“Bunlar çok zor zamanlar ve düşüncelerim sadece yarış topluluğuyla değil, BAE'de yaşayan herkesle ve aynı zamanda dünyadaki koronavirüs tehdidi altında