Safkanların ve binicilerin sağlığını korumak, idman pistlerimizde daha güvenli bir çalışma ortamı yaratmak ve üzücü kazalara sebep vermemek için idmanlarda dikkat edilmesi gereken önemli hususlar;

İdman pistinde ters çalışma yapmak (piste koşu yönünün tersine çalışmak),  her hipodromda belirlenen ve izin verilen gün ve saat dışında kesinlikle yasaktır.

İdmanların daha sağlıklı ve sorunsuz yapılması için, idman sırasında tırıs ve kenter yapan atların idman pistinin dış ve orta kulvarını kullanmaları büyük önem arz etmektedir.

Aksi taktirde idman pistinin iç kulvarını kullanan, galop ve son düzlükte sprint yapan atların önüne, tırıs ve kenter yapan atların çıkması istenmedik kazalara sebep olacağı gibi safkanların sakatlanmalarına da büyük bir ortam hazırlamaktadır.

Dolayısı ile; gerek binicilerin gerekse safkanların sağlığı için herkesin bu kurallara azami dikkat göstermesi gerekmektedir.

Bu çalışma kurallarına riayet etmeyen kişilerin tespit edilmesi halinde, idmanların sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılmasını engellemek ve tehlikeye atmaktan dolayı (binicilerin ve safkanların hayatını tehlikeye atmaktan) isimleri At Yarışları Komiserler Kuruluna bildirilecek olup haklarında cezai işlem uygulanması sağlanacaktır.