Hürkont Medya Grubu

"Evde kal sağlıklı çalış" hayata geçirdik

 

Bakan Koca'nın 1 Nisan'daki açıklamalarından sonra Nisan ayında at yarışlarının koşması imkansıza dönüştü

1 Nisan Çarşamba günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda "Virüs 81 ilde görüldü, 39 ilde can kaybı var" diyerek corona virüs salgınının Türkiye'de en çok görülen illeri bir bir açıkladı. İstanbul 8 bin 852İzmir 853Ankara 712Konya 584Kocaeli 410Adana 197Bursa 112Şanlıurfa 33

Corona virüs salgınından dolayı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısı her geçen gün artarken at yarışlarının Nisan ayında tekrar koşması artan vaka sayısı ve her geçen gün artan önlemlere paralel olarak imkansıza düştü. Mayıs ayında at yarışlarının koşması beklenirken tüm hipodromlarda TJK müdürleri ve TJK müdür yardımcıları canla başla çalışarak çok sıkı tedbirler alıp safkanların sabah idmanlarını aksatmamaları için bugün koşacaklarmış gibi idman pistlerini açık tutmaktadırlar.

1 Nisan Çarşamba günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalardan sonra İstanbul, İzmir, Adana, Bursa Hipodromlarında kadrolu veya havuz sistemi çalıştığımız saatçilerimiz, kendi sağlıkları açısından artık hipodroma gitmeme kararı birlik içinde alındı. www.liderform.com.tr'de her gün yayınladığımız galopları, sprintleri corona virüs salgınından dolayı artık sitemizde göremeyebilirsiniz. Corona virüs salgınına karşı bir zafer sağlanırsa en erken 24 Nisan Cuma galopları ile Türkiye genelinde kaldığımız yerden devam edebiliriz. 

Hürkont Medya Grubu ekibi, Sağlık Bakanımızın "Evde kal" çağrısını duydu ve ekibimiz, yurt dışı Yabancı Güncel gazetesini ücretsiz olarak www.liderform.com.tr'den yarışseverlere ulaştırmak için evlerinden çalışmaya başladı. 

1 Nisan Çarşamba günü TYAYSD İkinci Başkanı Turgay Kop ile yaptığım telefon görüşmesinde yönetim kurulu toplantısını konferans sistemiyle yaptıklarını, Mayıs ayında at yarışlarının liglerle birlikte başlamasını beklediklerini, hipodromlarda ağırlaşan safkanların idman yaptığını, bugün yarışlar başlayacak denilse safkanların en erken yarış galoplarını yapmaları için 15 gün sürenin gerektiğini ifade etti.

Kemal Akyer