Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde “Yarış Atı Binicileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ Bursa’da kurularak faaliyetine başladı.

Yönetim Kurulu şu şekilde belirlenen Yarış Atı Binicileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığına Onur Öztürk seçilirken, Mehmet Kaya Başkan Yardımcısı, Akın Sözen Genel Sekreter, Nurettin Şen Muhasip Üye, Gökhan Kocakaya ise yönetim kurulu üyesi olarak asil yönetimi oluşturuldu. Yedek Yönetim Özcan Yıldırım, Ahmet Çelik, Barış Kurdu, Gökhan Gökçe, Ayhan Kurşun’dan oluştu. Sinan Özen, Tolga Yıldız, Onur Atmaca’nın Denetim Kurulunu oluşturduğu Yarış Atı Binicileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde yedek denetim Kurulu ise Hişman Çizik, İbrahil Halil Ketme ve Furkan Yüksel’den oluştu.

İlk genel kurul toplantısının ardından yasal olarak çalışmalarına başlayan Yarış Atı Binicileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Onur Öztürk, gelişen yarış camiasına hizmet edenlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap vermek, mevcut haklarına sahip çıkmak, hak ettikleri halde, kayıp ve elde edemedikleri haklarına kavuşmaları için ilgili birimlerle girişmlerde bulunmak amacı ile kurulduklarını söyledi.

Yakın zamanda yapacakları basın açıklamasıyla, hedeflerini ve projelerini de açıklayacaklarını belirten Öztürk, Yarış Atı Binicileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin camiaya hayırlı olmasını diledi. 11.05.20.20

Dünya da ve Ülkemizde yaşanan Covit-19 salgını nedeniyle sosyal hayatını her yönüyle sekteye uğradığı bu günlerde kaçınılmaz olarak Yarış Camiası da etkilenmiştir. Kısıtlamalı da olsa normalleşmeye dönüş sürecesi başladığından, sıkıntıları giderek büyüyen Yarış Camiasında (At sahipleri, Jokey, apranti, antrenör, seyis ve diğer çalışanlarıyla birlikte) yarışların kısa bir süre içerisinde başlamasını talep ediyor. Yarış Atı Binicileri Derneği olarak üyelerimize ve Tüm yarış camiasına sağlıklı günler diliyoruz.