Covid19 sıkıntısından dolayı ülkemizde olduğu gibi Dünya'da bir çok ülkede at yarışları durdurulmuştu. New York'da yaşayan Amerika'nın ünlü antrenörlerinden Chad Brown’un hazırladığı (8) RAGING BULL, Keeneland İlkbahar sezonu iptal edilmesinden dolayı safkanını Amerika'nın Batı kesmindeki Santa Anita Park Hipodromuna gönderdi.

Toplam ikramiyesi $300.000 dolarlık GR-1 Shoemaker Mile Stakes koşusu 1609 metre çim pistte on erkek safkanın katılımıyla koşuldu.

01 Aralık 2018'den günümüze katılmış olduğu tüm stakes/grup koşularında kazanamasa da tabela başarısı elde etmeyi başarmış (8) RAGING BULL vermiş olduğu yaklaşık 8,5 aylık araya rağmen Santa Anita Park Hipodromunda katıldığı koşuyu jokeyi Joel Rosario idaresinde çok rahat kazanarak uzun süren birincilik hasretine son verdi. 1609 metrelik çim pistteki yarışın bitiriş derecesi 1:32.73 oldu. Bu önemli yarışı ilk iki sırada tamamlayan safkanlar yarışı neredeyse en geride takip eden isimler olduğu ayrıntısını paylaşmadan geçemeyeceğim. Yalnız John Velazquez gibi çok büyük ustanın Santa Anita Park'ın çim pistinin düzlüğünün çok kısa olmasını unutması gerçekten kazanabilirmiydi o kadar net söyleyemeyeceğim fakat (8) RAGING BULL'u biraz yakın takip etmiş olsa koşuyu en geride takip ederken öndeki rakiplerine çok avans vermiş (3) NEXT SHARES göze hoş gelen son metrelerdeki sprintiyle koşunun ikinciliğini elde ederken, Chad Brown'ın koşudaki diğer safkanı koşunun favorisi Irad Ortiz Jr. idaresindeki (1) WITHOUT PAROLE son metrelerde bulduğu boşluktan yapmış olduğu sprintiyle (3) NEXT SHARES'in sadece boyun farkla arkasında koşuyu üçüncü tamamladı. Koşuda bir de sıra değişikliğine gidildi geçtiğimiz yıl (Gr-1) Preakness Stakes koşusu galibi (5 )WAR OF WILL koşuyu beşinci tamamlamasına rağmen koşunun startında (2) TRUE VALOR'a yapmış olduğu start çıkışındaki tampondan dolayı Santa Anita Park'ın yarış komiserleri tarafından altıncılığa True Valor'ın arkasına atıldı. 

Bu yıl Breeders' Cup koşuları koşulabilecek mi bilemiyorum ama 06-07 Kasım 2020 günlerinde Kentucky eyaletindeki Keeneland Hipodromunda yapılacak (Gr-1) Breeders' Cup Turf Mile koşusuna ücretsiz giriş hakkını elde eden RAGING BULL'ın antrenörü koşu sonrası yapmış olduğu açıklamasında safkanı için başka bir yarış koşmayı düşünmediğini Breeders' Cup koşusuna odaklanacağını açıkladı.

Beş yaşındaki RAGING BULL, 2018 yılında 1 1/8 miles çim pistte Hollywood Derby koşusunu kazanmıştı. Fransa yetiştirmesi RAGING BULL'ın annesi Mr. Greeley'in kızı Rosa Bonheur'dır. Rosa Bonheur vermiş olduğu altı yavrusunun dördünün koşu hayatları bulunup bunlardan ikisi koşu kazanmayı başarmıştır. Avrupa'da 2020 yılında 85.000 Euro bedelle aşım yapan DARK ANGEL'ın yedinci GR-1 koşu kazanan temsilcisi RAGING BULL'dır.

Kadir KIYGIR