• Yarış ikramiyelerine %5 zam yaptı.
  • At sahibi primleri %15 oldu.
  • Bundan sonra 12 at koşulu aranmaksızın tüm yarışlarda 5.’ye de ikramiye verilecektir.
  • Serdal Adalı: "Covid-19 olmasaydı maiden yarışlarının ikramiyesini 100 bin TL çıkarıcaktım. Şu anda toplamda 80 ile 85 bin TL arasına çıktı." dedi.
  • Atçının TJK'ya olan tüm borçlarını 10 Haziran'dan itibaren 3 ay ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti.

Farklı Analiz - Gündem Özel programına konuk olan TJK Başkanı Serdal Adalı'dan dikkat çeken konular

TJK  Başkanı Serdal Adalı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Enver Arslan moderatörlüğündeki Farklı Analiz - Gündem Özel programına konuk olan Serdal Adalı; Atahan Zilcioğlu, Hakan Cantınaz ve Süleyman Akdı'nın sorularını yanıtladı.

Başkan Serdal Adalı katıldığı programda, tüm camianın merakla beklediği 94. Gazi Koşusu'nun bu yıl 30 Ağustos Pazar günü kutlayacağımız Zafer Bayramı’nda gerçekleştirileceğini duyururken, hipodromlarımıza seyircilerin alınması, onaylanan yarış programı, jokeylerin farklı şehirde at binmeleri, atların şehirlerarası seyahatleri ve ganyan bayileri başta olmak üzere bundan sonraki süreçle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.

İşte programdan satır başları;

Sene başında açıkladığımız yıllık 710 milyon liralık ikramiyenin yaklaşık yüzde 98’ini, yani 693 milyon lirasını zaten dağıtacağız, kalan kısmını da Bakanlık destek paketiyle vermiş oldu diyebiliriz. Sağlığımız yerinde olsun da bu açıkları kapatırız. Şimdilik en büyük hedefimiz, yıl sonuna kadar 2020 senesine başladığımız noktaya gelebilmek.

Jokeylere şehir değiştirme yasağı getirmiştik, ancak şehirlerarası seyahat yasağı kalktığı için biz de bu yasağı kaldırdık. Keza atlar da artık hipodromlar arası seyahat edebilecek.

Yarışlar seyircisiz olarak başlayacak. Seyircili yarışlar için tarih vermemiz de ancak Sağlık Bakanlığının herkesin normal hayatına dönebileceğini açıklamasıyla mümkün olabilir. Şimdilik önceliğimiz atlarımızı koşturmak.Hipodromda maske takılması konusunda son derece ciddiyiz. Takmayan kim olursa olsun asli üyeler dahil hipodromdan çıkarılacak ve 15 gün boyunca içeri alınmayacak. Bu konuda sıfır tolerans göstereceğiz.