TJK  tarafından satın alınan ve bu yıl aşım sezonunda yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere Türkiye’ye gelen Authorized’ın Avrupa’daki temsilcilerinden SANTIAGO (Authorized – Wadyhatta / Cape Cross) Royal Ascot festivali kapsamında G2 Queen’s Vase’i kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

19 Haziran Cuma günü Royal Ascot festivalinin 4. gün koşuları kapsamında gerçekleştirilen 2800 metre çim pistteki G2 Queen’s Vase’i jokeyi Ryan Moore idaresinde en yakın rakibinin yaklaşık 3 boy farkla önünde kazanan Santiago, kariyerinin 4. startında üst üste ve toplamda 2. birinciliğine imza atmış oldu.

Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Authorized temsilcisi Santiago, kariyerine geçen yıl Temmuz ve Ağustos aylarında İrlanda’nın Leopardstown ve Galway Hipodromlarında katıldığı 1400 metre mesafeli koşularda ikinci olarak başladı. 12 Eylül 2019 günü Listowel’da start aldığı 1600 metre çim pistteki koşuyu kazanarak Maiden’a veda eden safkan, 281 gün aradan sonra 2800 metre mesafedeki G2 Queen’s Vase’i kazanma başarısı gösterdi.

Usta antrenör O’Brien koşu sonrası yapmış olduğu açıklamada: “Santiago’nun hep gelişime açık, iyi bir tay olduğunu biliyorduk. Seyahatten etkilenmiyor ve çok dayanıklı. İdmanı ve fit durumda tutması çok kolay olan bir at. Her zaman ideal bir St. Leger atı olduğunu düşünüyorduk.” dedi.

Santiago’nun 12 Eylül’de koşulacak olan İngiltere’deki yılın son klasik yarışı G1 St. Leger Stakes öncesi bir koşuda daha start alması bekleniyor.

null

Öte yandan Royal Ascot’ta 4. günün tek Grup 1 yarışı olan Commonwealth Cup’ı AlMohamediya Racing’in sahibi olduğu, Clive Cox’un antrene ettiği GOLDEN HORDE (Lethal Force – Entreat / Pivotal) jokeyi Adam Kirby ile kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

265 gün sonra piste çıkan 3 yaşındaki Golden Horde, ilk G1 zaferine ulaşırken tamamı 1200 metre mesafeli katıldığı 7. yarışında toplamda 3. birinciliğini elde etmiş oldu.

ınız