25 Haziran Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan G3 Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu koşusu 1700 Çim pist koşusunda  OĞLUM GÖKTUĞ  start ile birlikte  FORTE SARP numara götürmesi safkan barıyer dibine yaslanarak son 300 kadar bu sırada gelinip son 300 den sonra bir anda liderliği alan safkan farkı bir anda 5 boya çıkarıp son 100 den sonra düşmeye başlıyan temposuyla 2 boy farkla 1.43.67 derecesi ile koşuyu Jokeyi  Barış Kurdu'un santim santim koştuğu koşunun son 800/ 0.48.24 olurken kısa ve orta mesafe atı olup uzun mesafe eksik koşacak işaretleri  OĞLUM GÖKTUĞ verdi OĞLUM GÖKTUĞ hayatında 3 koşusunu koşmuş olup hayatının ilk yarışını İzmir kum pistinde kazanan safkan ikinci yarışında çim pistte handikap koşusunda 2.olan safkan son koşusunda çim piste G3 koşusunu kazandı tüm koşularında safkana Barış Kurdu bindi. Koşuyu ikinci bitiren PREMUM MOVER son virajı 6.dönerken safkan dışarıya doğru savruldu zaman kaybedip bir anda 8. duruma düşen safkan son 200 den sonra yapmış olduğu güzel siprint ile yarışı  2.birirken fotaya mermi  girmesi uzayan  mesafelerde daha farklı koşacak işaretleri bu yarışında vermiş olup  hayatında 7. Yarış koşan safkan 5 kum pistte 2. Çim pistte koşmuş allah ayaklarını düz bastırsın yolu açık olsun.

Barış kurdunun kazandığı atla yarıştan sonra kazanma sevinc

İzmir'de, günün 10 koşulu programının tek Grup mücadelesi niteliğindeki yarışta 3 yaşlı safkan İngiliz tayları 1700 metre mesafe çim pistte birincilik mücadelesi verdi.

TJK ilk Başkanı merhum Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu adına koşulan yarışta jokeyi Barış Kurdu ile start alan, Pelin Kapoğlu'nun sahibi olduğu OĞLUM GÖKTUĞ (Bushranger Kızıl Sonya River Special) galibiye uzandı. Aydın Coşkun ve Pelin Kapoğlu yetiştirmesi, Mehmet Semir Taşbek'in antrene ettiği doru erkek tay, bugün sergilediği performansla yarış hayatının ilk Grup koşu galibiyetini kazanmış oldu.

Birincilik ikramiyesinin 146.000 TL olduğu bu anlamlı koşuda jokeyi Gökhan Gökçe ile ter döken PREMIUM MOVER (Smart Robin - Gold Coast Cat / Tale of the Cat) ikinci oldu. Sıralamanın üçüncü basamağında Nevzat Avci idaresindeki GOLD COUST (Lion Heart - Vettori Call / Vettori) yer alırken, CRIMINAL (Dutyfree - Always a Dream / Always a Classic) jokeyi Atakan Cem Dağdeviren ile pistten dördüncü olarak ayrıldı. Heyecan dolu bu mücadelede jokeyi Hüseyin Şimşek ile start alan WALTZ GOES ON (Halicarnassus - Kokoş / Ekinoks) ise beşinci oldu.

Koşunun galibi OĞLUM GÖKTUĞ için bitiriş derecesi 1.43.67 olurken, farklar 2 Boy 1/2 Boy 4 Boy Boyun şeklinde sonuçlandı. 

FEVZİ LÜTFİ KARAOSMANOĞLU

TJK kuruluş yıllarındaydık. O günlerin önemli atçı ve yöneticileri yeni ve yetkili bir Jokey Kulüp kurmak için hep birlikte çalışmaktaydılar. Sonuçta 7 maddelik bir tasarı üzerinde anlaşmışlar ve bunu zamanın Başbakanı Adnan Menderes’e ulaştırabilmişlerdi. Başbakan bu girişimi çok olumlu bulmuş ve bir atçı / yetiştirici olan Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu’na Jokey Kulüp’ü kurma yetkisi vermişti.

Bu bir başlangıçtı ve tüm grup uzun sure birlikte çalışıp çabalayıp günümüzün Türkiye Jokey Kulübü’nü kurmayı başarmışlardı. İlk Başkanımız Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu idi ve bu görevini beş yıl sürdürmüştü.

Kendisi iyi bir Ziraat Mühendisi’ydi, iyi bir yazardı, zarif yazıları büyük kitlelerce okunurdu, ünlü bir siyasetçiydi. Zaman içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmiş, Devlet Bakanlığı’na kadar yükselmişti. Çok yönlü bir kişiliği vardı. Bütün bu zorlu çalışmaları sırasında Salihli’deki Bintepe Çiftliği’nde at yetiştirmeye ve koşturmaya da zaman bulabiliyordu.

Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu, TJK  görev yaptığı sürede, camiamıza pek çok değerli hizmetler vermiş, sevilmiş ve sayılmıştı. 1978 yılında aramızdan ayrıldığında bir süredir çekildiği çiftliğinde çok sevdiği atlarıyla vakit geçirmekteydi.

Halim Sait Türkhan, Saim Önhon, Sait Akson ve Nejat Evliyazade ile birlikte TJK 5 Kurucu Üyesinden biri ve aynı zamanda ilk Başkanı olan merhum Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu'nu, 25 Haziran Perşembe günü saat 19.30'da adına tertiplenen G3 koşu vesilesiyle bir kez daha rahmetle andık.

OĞLUM GÖKTUĞDORU 2017 BUSHRANGER (IRE)DORU 2006 DANETIME (IRE)AL 1994 2019 DANEHILL (USA)1986 2011
ALLEGHENY RIVER (USA)1987 2012
DANZ DANZ (GB)1997 EFISIO (GB)DORU 1982 2007
DARCEY BUSSEL (GB)DORU 1992 2008
KIZIL SONYADORU 2005 RIVER SPECIAL (USA)AL 1990 2015 RIVERMAN (USA)1969 1994
NIJINSKA STREET (USA)1900
RIVER JEF (USA)DORU 1991 2008 AL NASR (FR)DORU 1978 2003
RIVER VALLEY (FR)1900