27 HAZİRAN  CUMARTESİ

 İzmir 6.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 1

6 numarada kayıtlı ÖZAKBEY isimli atın jokeyi Ali ALPAGUT koşunun yaklaşık son 900 metrelerinde usulsüz kamçı kullandığından savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen jokey savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini beyan ettiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

KOŞU 2

1 numarada kayıtlı ACQUA CELESTE isimli at start çıkışta yarışa adapte olamaması nedeniyle 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği yeterince eğitilene kadar 15 (on beş) gün süreyle koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

1 numarada kayıtlı ACQUA CELESTE isimli atın antrenörü Semi YUDUM yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

1 numarada kayıtlı ACQUA CELESTE isimli atın jokeyi Mahmut SAV start çıkışında atından düşmüştür. Adı geçen jokey doktor tarafından muayene edilmiş ve at binmesinde sakınca olmadığı belirtildiğinden koşulara katılmasına izin verilmiştir.

9 numarada kayıtlı QUEEN OF NORTH isimli atın aprantisi Muhammed Mir BİLGİN start çıkışından bir süre sonra atından düşmüştür. Adı geçen apranti doktor tarafından muayene edilmiş ve at binmesinde sakınca olmadığı belirtildiğinden koşulara katılmasına izin verilmiştir. 3 numarada kayıtlı BLACKROSE isimli at start makinasından çıkış yapmaması nedeniyle 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği yeterince eğitilene kadar 15 (on beş) gün süreyle koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numarada kayıtlı BLACKROSE isimli atın antrenörü Regaip YILDIZ yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 3

2 numarada kayıtlı BABA ERDİNÇ isimli at start makinasına girişte huysuzluk yapması ve yarışı geciktirmesi nedeniyle 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği yeterince eğitilene kadar 15 (on beş) gün süreyle koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır. 2 numarada kayıtlı BABA ERDİNÇ isimli atın antrenörü Ramazan ALTUNBAŞ atının start makinasına girişte huysuzluk yaparak yarışı geciktirmesi ve atını yeterince eğitememesi nedeniyle Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 3 numarada kayıtlı HARPUT KALESİ isimli atın koşu öncesinde start makinası içerisindeyken yanındaki at şahlanmıştır. Söz konusu at olay mahallinde Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı bildirilmiştir 4 numarada kayıtlı JUVENILE isimli at start makinasına girişte huysuzluk yapması ve yarışı geciktirmesi nedeniyle 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği yeterince eğitilene kadar 15 (on beş) gün süreyle koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numarada kayıtlı JUVENILE isimli atın antrenörü Tolga TEMİZER atının start makinasına girişte huysuzluk yaparak yarışı geciktirmesi ve atını yeterince eğitememesi nedeniyle Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numarada kayıtlı JUVENILE isimli at start makinasına girişte ve makine içerisinde huysuzluk yapmıştır. Söz konusu at olay mahallinde Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı bildirilmiştir.

5 numarada kayıtlı KAFKAS BEYİ isimli atın koşu öncesinde start makinası içerisindeyken yanındaki at şahlanmıştır. Söz konusu at olay mahallinde Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı bildirilmiştir.

6 numarada kayıtlı WIN GREEN WIN isimli at start makinasına girişte huysuzluk yapması ve yarışı geciktirmesi nedeniyle 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği yeterince eğitilene kadar 15 (on beş) gün süreyle koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numarada kayıtlı WIN GREEN WIN isimli atın antrenörü Farık KEMAHLIOĞLU atının start makinasına girişte huysuzluk yaparak yarışı geciktirmesi ve atını yeterince eğitememesi nedeniyle Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen antrenör savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1 ) bendi gereği ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 5

9 numarada kayıtlı OPPORTUNIST isimli atın jokeyi Hüseyin ŞİMŞEK son düzlükte fazla sayıda kamçı kullandığından (6 Kamçı) savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ancak adı geçen jokey savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini bildirdiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

KOŞU 6

12 numarada kayıtlı WINTERS LOVE isimli atın jokeyi Mehmet KAYA son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen jokey savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 7

7 numarada kayıtlı KARA MEHMET isimli atın jokeyi Çetin OK start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen jokey savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numarada kayıtlı PERFECT LEO isimli atın jokeyi Ali ALPAGUT start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden, savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen jokey savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

14 numarada kayıtlı BULL HEAD isimli atın son düzlükte yarışı bıraktığı görülmüştür. Söz konusu at olay mahallinde Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı bildirilmiştir.

KOŞU 8

2 numarada kayıtlı BUCALIM isimli at koşunun yaklaşık son 700 metrelerinde yarışı bırakmış ve jokeyi Adem ASLAN atından inmiştir. Söz konusu at olay mahallinde Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve sağ ön ayakta kırık şüphesiyle At Hastanesine sevk edilmiştir.

KOŞU 10

9 numarada kayıtlı NİĞDELİ KIZ isimli atın jokeyi İlker SOYAD son düzlükte fazla sayıda kamçı kullandığından savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmıştır. Adı geçen jokey davete icabet edemediğinden savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem jokeyin savunmasını takiben yapılacaktır

 

CUMARTESİ Ankara 6.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 1

5 Numarada kayıtlı MISTER HEART isimli atın antrenörü Adem GÜVEN atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır. 

KOŞU 8

3 Numarada kayıtlı DOMBRA isimli atın antrenörü Cengiz AYDOĞAN atını yeterince eğitmeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

 

26  HAZİRAN CUMA 

 Bursa 5.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 1

Koşuda 9 numarada kayıtlı LADY GÜRÜN isimli atın Binicisi OĞUZ EREN, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici OĞUZ EREN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 11 numarada kayıtlı PERSIAN ROSE isimli atın Binicisi TOLGA YILDIZ, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici TOLGA YILDIZ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 2

Koşuda 2 numarada kayıtlı KAYABERT isimli atın Binicisi HALİL ALTIN, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici HALİL ALTIN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 3

Koşuda 1 numarada kayıtlı ÇİFTETELLİ isimli atın Binicisi ALİCAN İNCİ, koşunun 1200 metresinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ALİCAN İNCİ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 4 numarada kayıtlı KURTULUŞBEY isimli atın Binicisi MAHMUT TURAN, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MAHMUT TURAN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 11 numarada kayıtlı SARRAFHAN isimli atın Binicisi GÖKTAN KAYIP, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici GÖKTAN KAYIP; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 5

Koşuda 5 numarada kayıtlı CONSTELLATION isimli at, start çıkışı binicisini düşürmüştür. Koşuda 12 numarada kayıtlı SET ME LOOSE isimli at koşuya başlamamıştır. Atın Antrenörü M.MEHMET İNAL; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 12 numarada kayıtlı SET ME LOOSE isimli at, koşuya başlamadı. 6132 Sayılı Kanun ve Yönetmeliğin 9/J maddesi gereği; (15 GÜN)yeterince eğitilinceye kadar koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir. Koşuda 13 numarada kayıtlı SOOLEAWA isimli atın Binicisi TUGAY ALICI, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir.

Binici TUGAY ALICI; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 14 numarada kayıtlı ULTRON isimli atın Binicisi YUNUS EMRE YÜKSEL, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici YUNUS EMRE YÜKSEL; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (B-1) ve (C) bendleri gereğince 562 TL para cezası ve 5 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 6

Koşuda 7 numarada kayıtlı GÜVENİRSULTAN isimli atın binicisi tescilli formayı giymemiştir. Atın Antrenörü İBRAHİM KIZILDAĞ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 2. fıkrasına göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 5 numarada kayıtlı LASTİK isimli atın Binicisi ONUR YILDIZ, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ONUR YILDIZ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 8 numarada kayıtlı KAPANKAYA isimli atın Binicisi MAHMUT TURAN, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MAHMUT TURAN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

CUMA İstanbul 8.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU 1

12 numaraya kayıtlı olarak koşan DOĞANALP isimli atın aprantisi Selçuk AKBULAT, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve sözlü uyarı almıştır.

KOŞU 5

7 numaraya kayıtlı olarak koşan MAVİ BAHAR isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 10

1- 15 numaraya kayıtlı olarak koşan CESURMİRZA isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki 7 numaraya kayıtlı UĞURSEL ve 16 numaraya kayıtlı ALSANCAKLI isimli atların koşu yolunu kesmek suretiyle faul yaptığı kurulumuzca tespit edildiğinden;

1 inci 15 numaraya kayıtlı CESURMİRZA 2 nci 7 numaraya kayıtlı UĞURSEL 3 üncü 18 numaraya kayıtlı GALİÇYA 4 üncü 16 numaraya kayıtlı ALSANCAKLI 5 inci 14 numaraya kayıtlı ASLANSÜTÜ

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 7 numaraya kayıtlı UĞURSEL 2 nci 18 numaraya kayıtlı GALİÇYA 3 üncü 16 numaraya kayıtlı ALSANCAKLI 4 üncü 15 numaraya kayıtlı CESURMİRZA 5 inci 14 numaraya kayıtlı ASLANSÜTÜ

2- Jokey Burak AVERBAK, koşu esnasında son düzlükte usulsüz kulvar değiştirip dışındaki atların koşu yolunu kesmek suretiyle faul yaptığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış, savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 ( yedi ) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.