TJK tarafından satın alınan ve bu yıl aşım sezonunda yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere Türkiye’ye gelen Daredevil’in Amerika’daki temsilcilerinden Shedaresthedevil (Daredevil - Starship Warpspeed / Congrats) G3 Indiana Oaks’u kazandı ve ikinci Grup koşu galibiyetine ulaştı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız:

8 Temmuz Çarşamba günü, Indiana Hipodromunda gerçekleştirilen 1700 metre kum pistteki 200.000 Dolar toplam ikramiyeli G3 Indiana Oaks’u jokeyi Florent Geroux idaresinde 1.43.50’lik bitiriş derecesi ve en yakın rakibinin 5 boy farkla önünde kazanan Shedaresthedevil, kariyerinin 9. startında 4. birinciliğine imza atmış oldu.

2 yaşlı olarak geçen yıl Keeneland Kasım Ayı Satışları’ndan 280.000 Dolar bedelle alınan Shedaresthedevil, 13 Haziran 2019 tarihinde katıldığı ilk startında Maiden’a veda etmişti. Akabinde Del Mar’da katıldığı G2 koşuda üçüncülük elde eden tay, bu yılki ilk birinciliğini ise G3 Honeybee Stakes ile birlikte elde ederken, henüz ilk jenerasyon tayları pistlerde boy gösteren aygırımız Daredevil’in de ilk Grup koşu galibi temsilcisi olarak kayıtlara geçmişti.

Eylül ayında gerçekleştirilecek olan G1 Kentucky Oaks öncesi Shedaresthedevil, G3 Indiana Oaks galibiyeti sonrası 90 puanla, Daredevil’in bir diğer Grup koşu galibi kızı olan Swiss Skydiver’ın 310 puanla zirvede olduğu tabloda 3. sıraya yükseldi. 

Öte yandan Daredevil’in kızı Swiss Skydiver ise 11 Temmuz Cumartesi’yi 12 Temmuz Pazar’a bağlayan gece TSİ 00.30’da Keeneland’de koşulacak olan 600.000 Dolar ikramiyeli G2 Blue Grass Stakes’te erkek rakipleriyle mücadele edecek ve tarihte bu prestijli koşuyu kazanan ilk dişi tay olmaya çalışacak.