14 Temmuz Cuma günü İSTANBUL Veliefendi Hipodromu'nda   yapılan 9 koşuda son viraj dönüldük sonra protestolar fouller son günlerin başaralı jokeylerin den Ayhan Kurşun içindeki dışında"ki safkanlara foul yapmasından dolayı 7 gün at binmeme cezası alması ihtar para cezası alan jokeyler protesto'nun reddedilmesi tartışmaya açık bir karar olup. Jokeylerimizi diğer Hipodromlar'da  bu  sözlü uyarı, ihtar, para cezaları verilmesi gün cezaları verilmemesi bu duruma getirdi dileriz 30 Ağustos  94 Gazi Koşusu sonrası Komiserler kurulu jokeylerin tamamını koruma zırhını üstlerinden atarlar adetlerin kantarını eşit olarak dağıtırlar. 14 Ağustos Cuma günü İstanbul Veliefedi Hipodromun'da sözlü , İhtar, para, süre cezası alan jokeylerimiz isimlerine bakın Bu yaşanan foullerin tamamı son vırajından sonra oldu. Ayhan kurşun 7 gün at binmeme, Özcan Yıldırım ihtar 562TL, Furkan Yüksel ihtar 562 TL,  İlker Soyad sözlü uyarı, Metin Hanedi 7 gün yasal hakkını kullanıcak

KOMİSERLER KURULU KARARI

3 numaraya kayıtlı AWARENESS isimli at start makinesine giriş yapmamasından dolayı At Yarışları Yönetmeliğinin 9.maddesinin (j) bendi uyarınca 7 (yedi) güne kadar süreyle koşulara katılmaktan yasaklanmış ayrıca antrenörü Zekeriya DAR, atını yeteri kadar eğitemediğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı UNTIMELY isimli atın sahibi Ersin IŞIKLI’ nın kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan AY ÇİÇEĞİ isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son viraj dönülürken usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki atın ve koşunun son metrelerinde usulsüz kulvar değiştirerek içindeki atın koşu yolunu daraltarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 7 (yedi) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan BARBARELLA MIA isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, koşunun son metrelerinde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

13 numaraya kayıtlı olarak koşan TITANIUM isimli atın jokeyi Furkan YÜKSEL, koşunun son metrelerinde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

14 numaraya kayıtlı olarak koşan DEVEROV isimli atın jokeyi Metin HAMEDİ, koşunun son metrelerinde usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki atın koşu yolunu daraltmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 ( yedi ) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan VOLİMTE isimli atın jokeyi İlker SOYAD, son düzlükte yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

.