null

TJK tarafından satın alınan ve bu yıl aşım sezonunda yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere Türkiye’ye gelen Daredevil ve Bodemeister’in Amerika’daki temsilcilerinden Esplanande (Daredevil – Southern Silence / Dixie Union) ve Forest Caraway (Bodemeister – Thin Disguise / Yes It’s True) 6 Eylül Pazar günü Saratoga ve Del Mar Hipodromlarında katıldığı ve 2 yaşlı taylar için yılın ilk Grup 1 mücadeleleri olarak gerçekleştirilen G1 Spinaway Stakes ve G1 Del Mar Debutante’den ikincilikle ayrıldılar.

1400 metre kum pistte gerçekleştirilen 129. Spinaway Stakes’te bu yıl 2 yaşlı 6 tay start aldı. Koşuyu Robert Reid Jr.’ın antrene ettiği Vequist (Nyquist – Vero Amore / Mineshaft) jokeyi Luis Saez ile kazanırken, koşunun bitiriş derecesi ise 1.22.29 olarak kayıtlara geçti. Koşudan ikinci olarak ayrılan isim ise aygırlarımızdan Daredevil’in kızı Esplanande oldu.

29 Temmuz günü Parx’ta katıldığı koşuda ikincilik elde eden Vequist, G1 koşu galibiyetiyle Maiden’a veda ederken, 17 Haziran günü Belterra Park’ta katıldığı 900 metre kum pistteki ilk startını 6 ¼ Boy farkla kazanan Daredevil’in kızı Esplanande akabinde 3 Temmuz’da start aldığı Hoover Stakes’i 2 ¼ Boy farkla galibiyetle tamamlarken ilk black-type galibiyetine ulaşmıştı. Best of Ohio Cleveland Kindergarten Stakes ile birlikte 3’te 3 yapan Daredevil’in kızı ilk mağlubiyetini almasına karşın G1 Spinaway Stakes ikinciliği ile aygırımızın Grup koşu plasesi yapan isimleri arasındaki yerini almış oldu.

Aynı gün Kaliforniya eyaletinde bulunan Del Mar Hipodromunda gerçekleştirilen 2 yaşlı dişi taylara mahsus G1 Del Mar Debutante’yi ise Bob Baffert’in antrene ettiği Princess Noor (Not This Time – Sheza Smoke / Wilko) jokeyi Victor Espinoza ile kazanırken, aygırımız Bodemeister’ın kızı Forest Caraway ise 1400 metre kum pistte gerçekleştirilen bu önemli koşudan ikincilikle ayrıldı.

1.35 Milyon Dolar’a alınan ve ilk startını 22 Ağustos günü kazanırken tüm dikkatleri üzerine çeken Princess Noor ikinci yarışında da geçilmezliğini korurken, 2019 yılında 27.000 Dolar bedelle alınan Bodemeister’ın kızı Forest Caraway ise 15 Ağustos günü kazandığı koşunun ardından henüz ikinci startında Grup 1 koşu plasesi yapma başarısı göstermiş oldu.

Hatırlanacağı üzere son olarak 4 Eylül Cuma günü Daredevil’in kızları Shedaresthedevil ve Swiss Skydiver, 3 yaşlı taylar için ABD’de sezonun en önemli yarışlarının başında gelen ve bu yıl tarihin en iyi bitiriş derecesiyle sonuçlanan 146. Kentucky Oaks’ta ilk iki sırayı elde etmişti.