12 Eylül Cumartesi günü Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda yapılan  6. ve 9. koşuda komiserler kurulu 2.248 TL para cezası verdi. Bu cezaların tamamı Jokey Kaza yardım sandığına gittiği için Hişman Çizik kendi sandığına bağış yapmış gibi oldu.

Komiserler kurulu kararları:

6.Koşu

3 Numarada kayıtlı GÜLÜM OSMAN isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK foto finish bitmeden nümayiş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını aynı gün vermiştir. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri ve ikinci fıkrası gereği İHTAR ve ayrıca 1124 TL (tekerrür) para cezası ile cezalandırılmıştır. 

 

9.Koşu

7 Numarada kayıtlı YARIŞ BEYİ isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK start çıkışı kulvar değişikliği yapmasından dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını aynı gün vermiştir. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri ve ikinci fıkrası gereği İHTAR ve ayrıca 1124 TL (tekerrür) para cezası ile cezalandırılmıştır.