14 Eylül Pazartesi günü yapılan 8. Koşuda  sıralama 1.6.5 8.4 sırasıyla bitti KAYI OVASI rakiplerine temas etmeden dış kulvara doğru  götürmesinden dolayı koşuya   antrenör Tuncay Pelen protesto çekti komiserler kurulu red etti Pandemi dönemi sonrası buna benzer olayların tüm Hipodromla'rda %99 sıra değişikliğine gidilmeyip olayı yapanlara ihtar ve para cezalar verilmektedir. KAYIOVASI Mehmet Kaya ihtar 562 TL ceza komiserler  kurulu ceza diyor esasında Jokey Kaza yardım Sandığına bağış bunun adına diyelim Tuncay Pelen atı QUEEN OF PROTI Jokeyi Kadir Tokoçoğlu ihtar 562TL EXCEVATION Binicisi Halil Kaplan ihtar ve 562 TL para cezası aldı.

Komiserler Kururu Kararı 

Koşuda 5 numarada kayıtlı QUEEN OF PROTI isimli atın Antrenörü TUNCAY PELEN, 1 numarada kayıtlı KAYI OVASI isimli atın, atının aksiyonunu son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir. Koşuda 1 numarada kayıtlı KAYI OVASI isimli atın Binicisi MEHMET KAYA, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MEHMET KAYA; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 5 numarada kayıtlı QUEEN OF PROTI isimli atın Binicisi KADİR TOKAÇOĞLU, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KADİR TOKAÇOĞLU; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.