16 Eylül Çarşamba günü Elazığ Hipodromu'nda yapılan 7 koşuda FAST GIRL isimli safkanla son virajı 6 boy önde lider dönmesi son 50'dedışından kazanıcak gibi gelen PUIGDEMONT önünü keserek binicisi E.Kılık atını bir anda tutarak dengesini kaybedip safkanın  dışındayken içine girip aksiyon kaybetmesine rağmen koşuyu ikinci bitirdi protesto çekildi komiserler kurulu kararıyla pretesto kabul edilip sıralama yer déğiştirdi PUIGDEMONT Birinci  FAST GIRL ikinci sayıldı Caner Tepe 10 gün at binmeme cezası aldı

KOMİSERLER KURURU KARARI .

6 numaraya kayıtlı olarak koşan FAST GIRL isimli atın jokeyi CANER TEPE start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

6 numaraya kayıtlı FAST GIRL adlı atın binicisi Caner TEPE, koşunun son düzlüğünde 3 numaraya kayıtlı PUIGDEMONT adlı atın önünü keserek aksiyonuna engel olmuştur. Koşu Komiserler Kurulumuz tarafından incelemeye alınmış ve derece değişikliğine karar verilmiştir. 6-3-5-2-8-1 şeklinde biten yarış sonucu, 3-6-5-2-8-1 şeklinde değiştirilmiştir. Binici Caner TEPE, komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122 maddesinin 7. fıkrası (b) ve (d) bentleri uyarınca tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten 10 (on) gün süreyle yasaklama ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.