Antrenör, Jokey, Apranti ve idman jokeylerin yıllık testleri bu yıl nasıl yapılacağı belli oldu

TJK Başkanı Serdal Adalı ve yönetim kurulu üyeleri bu yıl COVID-19 salgını nedeniyle  Antrenör, Apranti, jokey, idman jokeylerin yıllık testleri Hipodromlarda gezici sağlık arabalarında yapılacak, çok yakında bunların tarihleri açıklanacaktır.

HES, kodlama sorgusu ertelendi

Hipodromlarımızın bulunduğu bazı illerde, İl Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı kararlar da dikkate alınarak, covid-19 önlemleri çerçevesinde hipodromlara girişte 'Hayat Eve Sığar'  (HES) mobil uygulaması üzerinden HES kodlarının sorgulaması uygulamasına; Bursa Osmangazi Hipodromunda 24/09/2020, diğer hipodromlarımızda (İstanbul Veliefendi, Ankara 75. Yıl, İzmir Şirinyer, Adana Yeşiloba, Şanlıurfa, Kocaeli Kartepe, Elazığ, ve Diyarbakır) ise 27/09/2020 tarihinden itibaren başlanacağı duyurulmuştu.

Ancak bu kararı alan İl Hıfzıssıhha Kurulları, HES kodlarının sorgulanması işleminin yeterli personel istihdamının ve fiziksel düzenlemelerin sağlanması için ikinci bir karara kadar ertelenmesine karar vermiştir.

Bu doğrultuda, uygulamada yaşanacak bir takım sıkıntıların önüne geçmek adına hipodromlarımız girişinde yapılması planlanan HES kodlarının sorgulanması işleminin şimdilik ertelenmesine karar verilmiştir.

İlgililere ilanen duyurulur.