Kanada’da Triple Crown’ın ikinci ayağı olan Prince of Wales Stakes’i Mighty Heart  kazandı

 

29 Eylül Salı günü Kanada’nın Ontario eyaletinde bulunan Fort Erie Hipodromu’nda sezonun en önemli koşularından biri olarak gösterilen ve 3 yaşlı İngiliz tayları için Triple Crown’ın ikinci ayağını oluşturan Prince of Wales Stakes bu yıl 85. kez koşuldu. Bu önemli koşuyu Lawrence Cordes’in sahibi olduğu, Josie Carroll’ın antrenesindeki Mighty Heart (Dramedy – Emma’s Bullseye / City Place) jokeyi Daisuke Fukumoto ile kazandı.

3 yaşlı 9 tayın start aldığı koşuda Mighty Heart’ın ardında ikinciliği aygırlarımızdan Bodemeister’ın Plate Trial Stakes galibi temsilcisi Clayton (Bodemeister – Smarthalf / Smart Strike) elde etti.

Kazanan Mighty Heart için koşunun bitiriş derecesi 1.55.59 olurken, koşuda farklar 2 ½ boy-5 ½ boy-1 ¼ boy şeklinde oluştu.

2 yaşlılığında start almayan ve kariyerine bu yıl Şubat ayında ABD-Fair Grounds’da başlayan Mighty Heart, ilk birinciliğini ise Temmuz ayında Woodbine’da elde etmişti. Queen’s Plate’in ardından Prince of Wales Stakes’ten de galibiyetle ayrılan 3 yaşındaki tay, kariyerinin 6. startında 3. galibiyetine ulaşmış oldu.

24 Ekim günü Woodbine Hipodromunda 2400 metre çim pistte gerçekleştirilecek olan Breeders’ Stakes’i kazanması durumunda Mighty Heart, 2003 yılında bunu başaran Wando’dan sonra Kanada’da Triple Crown yapma başarısı gösteren ilk isim olacak.