Ercan Çankaya ve Mert Ali Solmaz tartı mahalinde disiplini bozmak sinkaflı sözler kullanmaktan Ercan Çankaya ihtar 562 TL, M.Ali Solmaz 7 gün at binmeme  ve 562 TL ceza aldı

   23/10/2020 CUMA İSTANBUL 2. KOŞU KOMİSER KURULU KARARI  

7 numaraya kayıtlı olarak koşan ÖZÜMCAN isimli atın aprantisi Ercan ÇANKAYA, son düzlükte usulsüz kamçı kullandığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

   23/10/2020 CUMA İSTANBUL 6. KOŞU KOMİSER KURULU KARARI  

6 numaraya kayıtlı olarak koşan OĞLUM MEMET isimli atın aprantisi Ercan ÇANKAYA, yarışlarla ilgili yer ve tesislerin (Tartı Mahalli) düzen ve disiplinini bozduğundan dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan CENTENARIO isimli atın jokeyi Mert Ali SOLMAZ, sinkaflı sözler kullanarak yarışlarla ilgili yer ve tesislerin (Tartı Mahalli) düzen ve disiplinini bozduğundan dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 7 (yedi) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

ONUKTAN sahip değiştirdi

   23/10/2020 CUMA İSTANBUL 2. KOŞU KOMİSER KURULU KARARI  

SATIŞ KOŞUSU (SATIŞ –2/DHÖW), 4 numaraya kayıtlı olarak koşan ONUKTAN isimli ata; 6 (altı) kişi 70.000 TL teklif vermiş olup, taliplilerin arasında yapılan kura çekimi sonucunda ONUKTAN isimli at Atilla GÖKÇE isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibine teslim edilmiştir.

 

   23/10/2020 CUMA BURSA 7. KOŞU KOMİSER KURULU KARARI  

Koşuda 4 numarada kayıtlı VICTOR WOLLES isimli atın Binicisi ÇETİN TAŞ, koşuda son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ÇETİN TAŞ; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 562 TL para cezası ve 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.