2021 aşım sezonundan itibaren yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere,

Türkiye Jokey Kulübü

 tarafından satın alınan 2 aygır daha ülkemize geliyor.

 

Japonya’nın önemli haralarından biri olan Breeders Stallion Station’dan satın alınan ve ithalat işlemleri sürmekte olan G1 Dubai World Cup, G1 Arima Kinen ve G1 Satsuki Sho galibi, ilk jenerasyonunda klasik koşu galibi yavru veren şampiyon Victoire Pisa ile Carrot Harası’ndan satın alınan, Japonya’daki Grup koşu galibiyetlerinin yanı sıra geçen yıl şampiyon kısrak Winx’in kazandığı G1 Queen Elizabeth Stakes’in ikincisi olan Kluger 2021 yılında Türkiye’de aşımlara başlayacak.

VICTOIRE PISA

(Neo Universe – Whitewater Affair / Machiavellian)

31 Mart 2007 tarihinde doğan Victoire Pisa’nın babası; kendisi ve birçok yavrusu G1 koşu galibi olan efsane Sunday Silence temsilcisi Neo Universe, annesi ise Machiavellian’ın İngiltere’de Grup koşular kazanmış ve G1 plasesi bulunan kızı Whitewater Affair’dir.

25 Ekim 2009 tarihinde kariyerine Japonya’nın Kyoto Hipodromu’nda başlayan Victoire Pisa, 2 yaşlı olarak katıldığı 4 koşuda 2’si Listed olmak üzere 3 galibiyet alırken, 3 yaşlılığında ise sezonun klasik yarışlarından olan G1 Satsuki Sho (Erkek Tay Deneme) ve 3+ yaşlı atlar için yılın en prestijli koşulardan G1 Arima Kinen’den zaferle ayrılarak aynı yıl Japonya’da “Yılın Şampiyon 3 yaşlı Erkek Tayı” seçilmiştir.

4 yaşlılığına Japonya’da G2 Nakayama Kinen’i kazanarak başlayan Victoire Pisa ardından dünyanın en yüksek ikramiyeli koşularının başında gelen G1 Dubai World Cup’ta zafere uzanmayı başarmıştır. “Yılın Şampiyon 4+ yaşlı atı” seçildiği 2011 yılının sonunda yarış hayatını 15 koşuda 8 galibiyet, 1 ikincilik, 2 üçüncülük ve 1 dördüncülük ile noktalayan Victoire Pisa, 2012 yılında aygırlık kariyerine başlamak üzere haraya alınmıştır.

Aygırlık kariyerine Japonya’nın en önemli haralarından biri olan Shadai Stallion Stations’da başlayan Victoire Pisa, bugüne kadar 1’i G1, 2’si G2, 4’ü ise G3 galibi olmak üzere 7 farklı  grup koşu galibi temsilci vermiştir. 2016 yılında ikinci jenerasyon tayları koşan (second-crop) aygırlar arasında lider olan aygırın en başarılı yavruları arasında ülkemizdeki karşılığı Dişi Tay Deneme olan G1 Oka Sho galibi Jeweler, G2 koşu galipleri Victoria ve Scarlet Color ile G3 koşu galipleri Kosoku Straight, Warring States, Breaking Dawn ve Red Anemos gibi isimler bulunmaktadır.

6 yıldır pistlerde yavruları start alan Victoire Pisa’nın bugüne kadar 500’ü aşkın koşan yavrusundan yaklaşık 300’e yakın temsilcisi toplamda yaklaşık 730 yarış kazanma başarısı göstermiştir.

Victoire Pisanın kazandığı G1 Dubai World Cup’

-----------------------------

KLUGER 

(King Kamehameha – Addicted / Diktat)

26 Nisan 2012 tarihinde doğan Kluger’in babası; kendisi ve birçok yavrusu G1 koşu galibi olup 2010-2011 yıllarında Japonya’da lider aygır olan King Kamehameha, annesi ise Diktat’ın Almanya’da Grup koşu galibi kızı Addicted’tır.

1 Kasım 2014 tarihinde Japonya’nın Kyoto Hipodromunda katıldığı koşuyla kariyerine başlayan Kluger, 4 yaşlı olarak 2016 yılında ilk Stakes galibiyetini elde etti. Aynı yıl G2 Yomiuri Milers Cup’ı kazanan safkan 2020 yılı Nisan ayında ise G3 Lord Derby Challenge Trophy’den galibiyetle ayrılmayı başarmıştır.

2019 yılında üst üste 33 yarış kazanarak adını tarihe yazdıran şampiyon kısrak Winx’in kariyerinin son yarışı olma özelliği taşıyan, 2.4 Milyon Euro ikramiyesiyle Avustralya’nın en yüksek ikramiyeli 4. yarışı G1 Queen Elizabeth Stakes’te start alan Kluger, 5 farklı Grup 1 koşu galibini mağlup ettiği koşuda Winx’in ardında ikinci oldu ve bu koşu sonrası Japonya’da en yüksek handikap puanına sahip isimler arasında kendisine yer buldu.

Son olarak 2020 yılı Haziran ayında G1 Yasuda Kinen’de start alan Kluger, 6 yıl süren yarış hayatını 27 koşuda 6 galibiyet, 4 ikincilik, 3 üçüncülük ve 3 dördüncülük ile noktaladı.

Şampiyon aygır King Kamehamehanın hem çim hem kum pistte yarış kazanmış temsilcisi Kluger,

aygırlık kariyerine 2021 yılında ülkemizde başlayacak.

 

Klugerın kazandığı G2 Yomiuri Milers Cup