Uzun yıllardır safkanların (Testislerini bağlanarak) koşması sadece Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır Hipodromları'nda görülmekte olup diğer  altı Hipodromu'nda hiç görülmemektedir bu çağda bu teknolojide vicdanları sızlatmayın  artık.

Komiserler Kararı 

14 numaraya kayıtlı DEMİR HAN isimli atın Sair Görevlisi Halil felhan yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden (atın testislerini bağlamasından) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunan sair görevliye 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a,b-1) ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.Maddesi gereği İHTAR ve 562,00 TL para cezası verilmiştir. Aynı konu ile ilgili atın antrenörü (at sahibi vekili) İsmail FELHAN'ında savunması alınarak İHTAR cezası verilmiştir.

5 numaraya kayıtlı SILENT ATTACK isimli atın Sair Görevlisi Uğur ERCAN yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden (atın testislerini bağlamasından) dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunan sair görevliye 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a,b-1) ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.Maddesi gereği İHTAR ve 562,00 TL para cezası verilmiştir. Aynı konu ile ilgili atın antrenörü Harun DEĞİRMENCİ'nin savunması alınarak İHTAR cezası verilmiştir.