Japonya’da sezonun en önemli koşularından olan ve Grand Prix olarak da bilinen G1 Arima Kinen’in 65.si bu yıl 27 Aralık Pazar günü Nakayama Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

Koşuya katılacak safkanlardan bazılarının yarışseverler tarafından belirlendiği, bu anlamda “All-Star” organizasyonu olma özelliği taşıyan Arima Kinen’i bu yıl Sunday Racing Co. Ltd.’nin sahibi olduğu, Takashi Saito’nun antrenesindeki Chrono Genesis (Bago – Chronologist / Kurofune) isimli safkan, jokeyi Yuichi Kitamura ile kazandı.

2500 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirilen koşuda 3 ve yukarı yaşlı 16 safkan İngiliz atı start aldı. Koşuda ikinciliği Salacia (Deep Impact – Salomina / Lomitas) elde ederken, kazanan Chrono Genesis’in ekürileri Fierement (Deep Impact – Lune d’Or / Green Tune) ve Lucky Lilac (Orfevre – Lilacs and Lace / Flower Alley) ise üçüncü ve dördüncü olarak koşudan ayrıldılar.

Kazanan Chrono Genesis için koşunun bitiriş derecesi 2.35.00 olurken, farklar Boyun-Boyun- 2 ½ Boy şeklinde oluştu.

2018 yılında kariyerine Korura ve Tokyo’da katıldığı ilk iki yarışını kazanarak başlayan Chrono Genesis, 2020 yılı G1 Arima Kinen ile birlikte kariyerinin 13. startında 7. birinciliğine ulaştı. 3. Grup 1 zaferine imza atan 4 yaşındaki safkanın daha önce 2019 yılında G1 Shuka Sho ve bu yıl G1 Takarazuka Kinen galibiyetleri bulunuyor.

Dünya genelinde hafta sonu gerçekleştirilen diğer bazı G1 koşularda alınan sonuçlar ise şöyle oluştu:

ABD

G1 Malibu Stakes – 3 yaşlı İngilizler – 1400m Kum

 

Charlatan (Speightstown – Authenticity / Quiet American) – Mike Smith

G1 American Oaks – 3 yaşlı İngilizler – 2000m Kum

 

Duopoly (Animal Kingdom – Justaroundmidnight / Danehill Dancer) - Flavien Prat

G1 La Brea Stakes – 3 yaşlı İngilizler – 1400m Kum

 

Fair Maiden (Street Boss – Shieldmaiden / Smart Strike) - Ricardo Gonzalez

JAPONYA

G1 Hopeful Stakes – 2 yaşlı İngilizler – 2000m Çim

Danon The Kid (Just A Way – Epic Love / Dansili) – Yuga Kawada