30 Mart Çarşamba günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan 6.Koşuda 12 safkan ağır tempoda başliyan koşuda  son viraj dönülürken toplu olarak dönmeleri son 500'den sonra birbirlerine foul yapmaları ve at göstermeleri fazla sayıda kırbaç vuranların olması bir arada evlere şenlik sezon finali biniciler yarış camiasına yaparak akılarda kalacak bir davranış sergiledilr

KOMİSERLER KURURU KARARI 

8 numaraya kayıtlı olarak koşan FIRTINAKASIM isimli atın jokeyi Burak AVERBAK, son viraja girilirken usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan GUBAZ isimli atın jokeyi Sercan TIRPAN, son viraja girilirken usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yeterli görülerek, haklı bulunmuştur.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan GUBAZ isimli atın jokeyi Sercan TIRPAN, son düzlükte usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan ÖZGÜRFATİH isimli atın aprantisi Cem ALTUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan ÖZGÜRFATİH isimli atın aprantisi Cem ALTUN, son düzlükte fazla sayıda (7 ADET) kamçı kullandığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.