Start çıkışında AYNALI ÇARŞİ dışında ki startan çıkan RUMELİ HISAR'INI Tost etti 613 TL ceza aldı

2 Ocak Cumartesi günü ISTANBUL Veliefendi  Hipodromu'nda yapılan 2 koşuda AYNALI ÇARŞI isimli safkan start  çıkışında binicisi Danyal Kaya atına hakim olamayıp dışında ki RUMELİ HISAR'ına foul yapması bundan etkilenen safkan dışındaki KARBATUR  ile iki safkanın arasında kalıp tost olup yarıştan start başlangıcında bir anda koşudan koparak yarışı 6'ıncı bitirdi ilk yarışında daha farklı koşacaktır.

KOMİSERLER KURURU  KARARI

9 numaraya kayıtlı olarak koşan AYNALIÇARŞI isimli atın aprantisi Danyal KAYA, start çıkışı yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

-------------------

VERA CRUZ makineden düzgün çıktı CHARLIE çarpınca jokeyi attan düştü

2 Ocak Cumartesi günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan 3. Koşuda  CHARLIE binen Berkant Gökçe start çıkışında atına hakim olamayıp dışındaki startan çıkan VERA CRUZ 'a çarpması sonucu binici H. Kaplan'ı attan düşmesi sonucu safkan derecesiz yarışı bitirdi. VERA CRUZ'da ve binicisi H.Kaplan'da bir sağlık sorunu yok

2 numaraya kayıtlı olarak koşan CHARLIE isimli atın aprantisi Berkant GÖKÇE, start çıkışı yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.