Start verildikten sonra tost olan Hişman Çizik safkan'dan nasıl düştü

16 Ocak Cumartesi günü  İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 3 koşu start çıkışında SPARK RACER isimli safkana binen Jokey Hişman Çizik 11 stardan çıkış yapan BELIEVE IN ME isimli safkana binen Onur Yıldız   9 startan çikan Adem Aslan'ın bindiği  MAKARACI ÇOCUK bir anda Hişman Çizik kulvarını daraltması sonucu dost olan    Hişman Çizik atından düşmek zorunda kalıp bir sağlık promlemi yaşamayıp 5. Koşuda at binmesi yarışıda ikinci bitirdi Adem Aslan Hişman Çizik'ın safkan'dan düşmesinin %95 sebebidir.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan BELIEVE IN ME isimli atın jokeyi Onur YILDIZ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan BELIEVE IN ME isimli atın antrenörü Suat ÖZKAN, deklare ettiği seyisin doping mahallinde hazır bulunmasını sağlamadığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan MAKARACI ÇOCUK isimli atın jokeyi Adem ASLAN, start çıkışında dışındaki ata tampon yapmak suretiyle faul yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ancak hastaneye sevk edildiğinden davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili savunma istemi kendisine tebliğ edilip savunması alındıktan sonra kurulumuzca karar verilecektir.