26 Ocak Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 6 koşuda ilk 100 metrede safkanların AKORDIYON gibi startan çıkmaları birbirlerine foul yapmaları 2 startan çıkan  STRATA ve binicisi  Caner Tepe'yi kendi kulvarında gittiği metrelerde  foullerden etkilenerek safkanla birlikte yıkılma tehlikesi geçirdi

13 numaraya kayıtlı ÇİKOK ERTUĞRULHAN isimli atın binici Caner KARADEMİR starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendi uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaraya kayıtlı AYTEMİZ isimli atın binici Gökhan BEKTAŞ start çıkışı ve sonrasında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir.