2 Şubat Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 1.Koşu’da Akın Sözen 6 kırbaç kullanmaktan yasal süre hakkını istedi. Mahsun Turan, 6 adet kırbaç kullanmaktan süre hakkını istedi 4.Koşu'ra Mahsun Turan, 6 kırbaç vurmadan süre hakkını istedi ( Gün içerisinde ikinci kez aynı fiili tekrarlamıştır)

KOŞU NO 1

1.koşuda, 1 numaralı BABA KIVIRCIK isimli atın binicisi Akın SÖZEN, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı vurarak ( 6 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmiştir.

6 numaralı SAİTBEY isimli atın binicisi Mahsun TURAN, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı vurarak ( 6 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmiştir.

KOŞU NO 4

4. koşuda, 2 numaralı MY PRIDE isimli atın binicisi Mahsun TURAN, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı vurarak ( 6 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmiştir ( Gün içerisinde ikinci kez aynı fiili tekrarlamıştır )

2 Şubat Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 2.Koşu da Çetin Taş 6 adet kamçı kullanarak 7 gün at binmeme. Alican İnci ise 7 kırbaç kullanmaktan 14 gün at binmeme cezası aldı.

Komiserler Kurulu Kararı

KOŞU NO 2

2 numaraya kayıtlı KICK COLLEEN isimli atın binicisi Çetin TAŞ koşunun son düzlüğünde fazla sayıda kamçı (6 adet) kullanarak yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunmasını alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası ve At Yarışları Yönetmeliğin de değişiklik yapılmasına dair Yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca 7 (yedi) gün süre ile tribün ve eklentileri dışında , yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve/ veya sanat icrasından yasaklanmış ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO 4

6 numaraya kayıtlı LET SIN RULE isimli atın binici Caner KARADEMİR start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten ve suçunu tekerrürden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunmasını alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden; ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1), (c) ve (ç) bendleri uyarınca 5 (beş ) gün süre ile Yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icrasından yasaklanması, Tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten geçici yasaklanması ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO 5

4 numaraya kayıtlı GÜMÜŞKAVAK isimli atın binicisi Alican İNCİ koşunun son düzlüğünde fazla sayıda kamçı (7 adet) kullanarak yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten ve suçunu tekerrürden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunmasını alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası ve At Yarışları Yönetmeliğin de değişiklik yapılmasına dair Yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca 14 (ondört ) gün süre ile tribün ve eklentileri dışında , yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve/ veya sanat icrasından yasaklanmış ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.