1976-1978 ile 1985-1987 yıllarında TJK Başkanlık yapan, yetiştirdiği ve sahibi olduğu safkanlarla ülkemizde ve Avrupa’da birçok başarılara imza atan, kazandırdığı yeni kan hatlarıyla Türk atçılığına büyük hizmetlerde bulunan ve Türkiye’nin en büyük baraj projesi olan Atatürk Barajı’nı hayata geçiren, duayen atçılarımızdan merhum Ahmet Cemal Kura’nın ismi, Karacabey’de kurulan İdman Merkezi’ne verilerek ölümsüzleştiriliyor.

Türk Yarışçılığımızın Derbisi Gazi Koşusu’nu 1969’da Palet, 1979’da Dr. Seferof ve 1981 yılında da Dersim isimli safkanlarıyla kazanma başarısı gösteren Ahmet Cemal Kura, Abrek isimli safkanıyla da ülkemizi yurt dışında da başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

Karacabey Pansiyon Hara işletmesi sınırları içerisinde 915.000 m2’lik bir alana kurulmuş olup pistleri ve ortak alanlarıyla aktif olarak hizmete alınan Ahmet Cemal Kura İdman Merkezi, özellikle idmandaki atlar ve taylar için mevcut olan idman ahırı ihtiyacına çözüm olarak atçılarımıza büyük kolaylık sağlayacaktır.

Projeye gelen taleplerin artmasıyla birlikte 744 ahır kapasitesine çıkarılan ve dünyadaki örneklerine benzer şekilde tasarlanan merkezde, kendilerine tahsis edilen parseller üzerindeki ahırlar dahil tüm üst yapıların maliyetleri eküriler tarafından karşılanmaktadır.