3 Mart Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 3 Koşu Altılı ganyan'ın birinci ayağında Maiden safkan Arap atları yarışında 1400 metre kum pistte 11 safkan start alıp KIZIM AYSINA AGF %51(1) at olması start çıkışında jokeyi Gökhan Kocakaya ile start verildikten sonra KIZIM AYSİMA içindeki GÜLYAPRAĞI  hafif tampon yapmasından sonra safkan anlık dengesini kaybedip üstündeki jokeyi G. Kocakaya'ya bundan etkilenip denge kaybı yaşaması sonucu safkanın üstünden düşmesi koşuyu derecesiz bitirdi sayıldı. Startla birlikte koşunun liderliğini JETKIZ aldı HARABALI ikinci MENDUHA HANIM beşinci RUKİYE dokuzuncu durumda son viraj dönüldükten sonra RUKİYE safkanların dışına çıkması son 400 de 9.-durumda  devam etmesi  ön tarafta koşunun yüksek tempoda gitmesi ilk 400/27,79 - 600/40.76 - 800/54.32 - 1000/1.08.36-  geçilmesi safkanın lehine olup son 200 den sonra yapış olduğu dış kulvardan müthiş sprintı  son 100 de RUKİYE liderliği ASKAROZDAN  alıp 5 boy fark yaparak 1.37.07 ile kazanırken son 800:0.55.60 oldu aynı gün diğer maiden'i kazanan ALTINGÜNEŞ 1.37.21 ile kazanması daha iyi derece yapmıştır. RUKİYE isimli safkan ilk sentetik pist koşusu sonrası safkan için " Bir sonraki yarışında günün  bombasını yapması için bir engel kalmadı."  başlıklı yazımızda ayrıntılı bilgide yazıldı safkan koşuyu kazandı. ASKAROZ koşuyu ikinci bitirdi GÜLYAPRAĞI üçüncü MEMDUHA HANIM dördüncü JETKIZ beşinci bitirdi. Koşuya protesto çekildi koşuyu üçüncü bitiren GÜLYAPRAĞI binicisi Adem Arslan JETKIZ isimli safkanın kırbaç ile kafasına vurmasından dolayı protesto  kabul edilip ASKAROZ  ekürisi olmasından dolayı MEMDUHA HANIM ikinci JETKIZ üçüncü ASKAROZ  ile  dördüncü GÜLYAPRAĞI beşinci sayıldı

 

KOMİSERLR KURURU KARARI

1- 03 / 03 / 2021 günü 3 koşuda 5 numaraya kayıtlı olarak koşan GÜLYAPRAĞI isimli atın binicisi, son düzlükte yarış usul ve esaslarını ihlal ederek dışındaki 7 numaraya kayıtlı JETKIZ isimli ata faullü davranış yaptığı (atın yüzüne kamçı vurmak suretiyle) kurulumuzca tespit edildiğinden;

  • 1 inci 11 numaraya kayıtlı RUKİYE
  • 2 nci 2 numaraya kayıtlı ASKAROZ
  • 3 üncü 5 numaraya kayıtlı GÜLYAPRAĞI
  • 4 üncü 10 numaraya kayıtlı MEMDUHA HANIM
  • 5 inci 7 numaraya kayıtlı JETKIZ
  •  
  • Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca 2 ve 5 numaralı atların eküri olmasından dolayı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
  •  
  • 1 inci 11 numaraya kayıtlı RUKİYE
  • 2 nci 10 numaraya kayıtlı MEMDUHA HANIM
  • 3 üncü 7 numaraya kayıtlı JETKIZ
  • 4 üncü 2 numaraya kayıtlı ASKAROZ
  • 5 inci 5 numaraya kayıtlı GÜLYAPRAĞI
  •  
  • 2- Jokey Adem ASLAN, koşu esnasında son düzlükte yarış usul ve esaslarını ihlal ederek dışındaki ata faullü davranış (atın yüzüne kamçı vurmak suretiyle) yaptığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 10 (on) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.
  •  
Bir sonraki yarışında günün bombasını yapması için bir engel kalmadı

24 Şubat Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1300 metre sentetik pistte yapılan günün 1.Koşu Maıden yarışa 14 safkan katalım gösterdi. 6 startan çıkan RUKIYE isimli safkan, 2 boy tereddüt koşuya başladı. Yol boyu binicisi teşvikleri safkanı gruptan koparmayıp son virajı orta kulvardan 13.durumda döndü. Son 400’de bir ara barıyer dibine gider gibi oldu. Son 250’de orta kulvardan safkan önündeki atlardan dolayı gerçek gücünü gösteremediğini binicisi D.Kaya hissedip atı tutarak safkanların dışına çıkartarak zaman kaybetmesine rağmen son 200’de onuncu durumda olmasına rağmen müthiş sprintı ile yarışı dördüncü bitirirken o gelişi ile 10 metre daha olsa koşuyu ikinci bitirebilirdi. Fotoya canlı girişi ve 1.30.52’lik derecesi ile hayatında Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda 5 tane Maiden yarışında bir kez bile beşinci olmamış ilk kez Istanbul sentetik pistte start alması koşuyu dördüncü bitirmesi yapmış olduğu aksiyonları mesafe uzadıkça daha farklı koşacaktır. Eküri Kocaeli'nde daha ağırlıklı kalması bu safkan çim pıstte başarılı koşma ihtimali yüksek olup sentetik pistte orta ve uzun mesafe de ilk yarışında RUKİYE’yi sakın ihmal etmeyin.