25 Mart 2021 Perşembe günü Polat Renaissance Hotel Kongre Salonu’nda yapılan Türkiye Jokey Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa, kullanılan 108 oyun 63'ünü alan Serdal Adalı dördüncü kez seçildi. Diğer Başkan adayı Cüneyt Çalıcıoğlu 42 oy alırken, 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Genel Kurulda, Yönetim Kurulu Asıl Üyeliklerine; Adil Mert Kaya (57 oy), Ahmet Özbelge (52 oy), Tuğban İzzet Aksoy (46 oy), Hakan Yücetürk (40 oy), Gülnur Gülerce (35 oy) ve Şükrü Erdem (34 oy) seçildi.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; Yüksel Göktürk (32 oy), S. Selman Taşbek (23 oy), Can N. Güven (21 oy), Faruk Tınaz (17 oy) ve M. Kerem Alkan (15 oy).

Soldan sağa; Faruk Tınaz, M. Kerem Alkan, Şükrü Erdem, Ahmet Özbelge, Tuğban İzzet Aksoy, Yüksel Göktürk, Serdal Adalı (Başkan), Gülnur Gülerce, S. Selman Taşbek, Hakan Yücetürk, Can N. Güven ve Adil Mert Kaya

2012 – 2013, 2013 – 2015 ve 2018 - 2021 yılları arasında da Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı görevinde bulunan Serdal Adalı seçim sonrası yaptığı konuşmasında; "Herkese çok teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi herkesin başkanı olmaya devam edeceğim. Bu süreçten sonra, atçılık camiamızı nasıl daha ileriye götürebileceğimize odaklanacağız. Sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Cüneyt Çalıcıoğlu (solda) ve Serdal Adalı

Denetim Kurulu Üyeleri soldan sağa; Armağan Turhan, Ferhat Oktay ve Nisso Benhason

Kongrenin gündem maddelerinden Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyelerinin belirlenmesine ilişkin yapılan oylama sonucunda; Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerine; Armağan Turhan (88 Oy), Nisso Benhason (61 oy) ve Ferhat Oktay (60 oy) seçilirken, Denetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Onur Yetkin (59 oy) ve Halil Durmuş'tan (53 oy) oluştu.

Disiplin Kurulu Üyeleri soldan sağa; Ateş Saltukoğlu, Aslan Savaşan, Murat Kadaifçioğlu ve M. Doruk Yılmaz

Disiplin Kurulu Asıl Üyeleri; Murat Kadaifçioğlu (78 oy), Aslan Savaşan (76 oy), M. Doruk Yılmaz (72 oy), Hakan Sabri Özcan (66 oy) ve Ateş Saltukoğlu (65 oy) seçilirken, Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri ise Sabahattin Uluçay (58 oy), S. Bora Atakol (45 oy), İrfan Suat Kutlu (36 oy) ve Edip Çizmeci (19 oy) oldu.

Asli Üyelik başvurularının oylamasında ise Dr. Mehmet Sencer Girgin 77 oy alarak Türkiye Jokey Kulübü'nün yeni Asli Üyesi oldu.  

DR. MEHMET SENCER GİRGİN 

1977 yılında İstanbul’da doğan Dr. Mehmet Sencer Girgin, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde lisans, yüksek lisans ve iktisat anabilim dalında ise doktorasını tamamladı. 2017 yılında Nişantaşı Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Girgin, Yönetim Kurulu Üyeliği, Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanlığı ve Kalite Kurulu Üyeliği görevlerini de üstlendi. 2020 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim üyelisi olarak göreve başlayan Girgin, çeşitli üniversitelerde ekonomi ve finans alanlarında ders vermektedir. 1999 yılından itibaren at sahibi ve yetiştirici olarak yarışçılık camiası içerisinde bulunan Girgin, bir dönem Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu’nda da görev yapmıştır. İşletme ve Yönetim Bilimleri Uluslararası Kongresi Bilim Kurulu, Sipahi Ocağı Binicilik Kulübü ve Yeşilyurt Spor Kulübü Üyesi olan Dr. Mehmet Sencer Girgin evli ve 1 çocuk babasıdır.